Bercea şi-a luat televizor la spital, chiar dacă este interzis

Conducerea Penitenciarului Craiova a găsit un televizor în salonul lui Bercea Mondial care fusese internat la Spitalul de Urgenţă, susţinând că aparatul, interzis deţinuţilor, a fost adus de o asistentă, iar, în replică, medicii spun că televizorul a fost introdus în unitate de rudele lui Bercea, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 16:04
Bercea şi-a luat televizor la spital, chiar dacă este interzis

Conducerea Penitenciarului cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Craiova a afirmat, luni, că ofiţerul care se ocupă cu supravegherea deţinuţilor a făcut un control, vineri, în salonul lui Sandu Anghel şi a descoperit un televizor, deşi obiectul este interzis persoanelor private de libertate.

Reprezentanţii penitenciarului susţin că televizorul a fost adus în salon de o asistentă medicală.

„Din verificări s-a stabilit că televizorul a fost adus în salon de o asistentă medicală care a spus că este donaţie de la cineva pentru această secţie. Televizorul a fost desscoperit de un ofiţer de supraveghere”, a declarat comisarul Iliuţă Dinu, directorul cu siguranţa deţinerii.

De cealaltă parte, cadrele medicale de la secţia de urologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova susţin că televizorul a fost adus deţinutului de rudele acestuia care au intrat în salon, deşi nu aveau voie.

„Televizorul a fost adus de rudele deţinutului fiind introdus cât a fost pacientul la raze. Consider că gardienii trebuia să supravegheze atât deţinutul, cât şi salonul. Din câte am observat eu, acest deţinut beneficiază de un regim special din partea gardienilor. Ei îi puneau cătuşele lui Sandu Anghel doar când veneau asistentele în salon şi la vizită, ca să nu spunem noi. În rest, Sandu Anghel era ţinut fără cătuşe”, a afirmat, luni, dr. Paul Tomescu.

Potrivit şefului Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova, dr. Paul Tomescu, Bercea Mondial a solicitat, în cursul zilei de sâmbătă, să fie externat întrucât „se simte mai bine”.

„Pacientul a solicitat să fie externat întrucât calculul de aproximativ trei milimetri are potenţial să fie eliminat sponat şi nu trebuie să ne grăbim să intervenim chirurgical. În plus, el a spus că se simte mai bine. Pe parcursul internării, un medic de la penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Craiova m-a consultat cu privire la starea deţinutului şi au luat în calcul ca Sandu Anghel să fie transferat la Spitalul Rahova numai dacă la unitatea medicală exista o secţie de chirurgie endoscopică. Ulterior, nu m-a mai căutat. Eu am tratat fiecare pacient la fel, nu contează dacă este cunoscut sau mai puţin cunoscut”, a declarat dr. Paul Tomescu.

El a precizat că i-a prescris lui Bercea un tratament, urmând ca acesta să vină la un consult pentru a reevalua starea de sănătate.

Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, a fost dus, în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde a rămas internat în secţia de urologie, fiind diagnosticat cu colică renală.