Berceanu: De bine, de rău, PDL a scos la iveală cazurile de corupţie

Fostul ministru al transporturilor, senatorul PDL Radu Berceanu admite că în instituţiile conduse de democrat-liberali există corupţie. Berceanu afirmă, însă, că şi înaintea venirii PDL la putere existau corupţi în instituţiile statului, iar partidul său are meritul de a mai fi scos la iveală dintre ei.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 17:38
Berceanu: De bine, de rău, PDL a scos la iveală cazurile de corupţie

Berceanu susţine că ar fi util câte un mecanism de control intern în fiecare instituţie, întrucât acest mecanism ar putea favoriza reducerea corupţiei.

„Ar fi corect ca în diverse instituţii, dacă ar fi un fel de sistem de ăsta intern (de control intern,n.r.), ar avea un dublu rol. Pe de o parte, ştiind că există un astfel de mecanism, probabil că s-ar mai frâna din faptele de corupţie şi pe de altă parte s-ar mai scoate la iveală din alte cazuri. Noi (PDL,n.r.), de bine de rău, de o bună bucată am tot scos la iveală astfel de cazuri şi nu cred că poate să spună cineva că înainte ele nu existau”, a declarat Berceanu la România TV.

Întrebat de ce cazurile de corupţie nu au fost scoase la iveală mai devreme, Berceanu a motivat că „pentru că acum a venit vremea. S-au pus la punct diverse mecanisme în justiţie, DNA, procuratură şi aşa mai departe”.