Berceanu, despre numele viitorului lider PDL: BIG PROBLEM!

Senatorul Radu Berceanu a afirmat, într-un interviu acordat ziare.com, că unor lideri ai PDL cariera politică li s-a încheiat odată cu localele, dar rămâne o problemă numele celui care ar putea prelua conducerea partidului. "Să îi lăsăm pe ăştia mai tineri, sunt multe capacităţi, mai blonde, mai brânză, avem tot felul de persoane politice cu mare perspectivă. Să facă ei, că până una alta, am văzut ce au făcut (...) După părerea mea, cariera politică a destul de multora s-a cam încheiat cu ocazia asta", a spus Berceanu.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 14:13
Berceanu, despre numele viitorului lider PDL: BIG PROBLEM!

Radu Berceanu crede că rezultatele candidaţilor PDL la locale au fost generate de handicapul generat de deciziile luate la nivel central, la care se adaugă şi circumstanţe locale.

Liviu Negoiţă, de la un moment dat încolo, pur şi simplu nu şi-a făcut campanie. A fost atât de şocat de idioţeniile pe care le spune Robert Negoiţă, de faptul că cetăţenii cred unele dintre ele sau cel puţin le iau în calcul, încât nu a mai reacţionat sau nu a mai vrut să reacţioneze, nu ştiu. Eu felicit bucureştenii din sectorul 3 că vor avea un astfel de primar, care şi-a făcut bacalaureatul la 32 de ani, care e dator zeci de milioane de lei la bugetul de stat şi care are salariul poprit, ca să îşi plătească dările. Foarte bine, asta au vrut, asta au”, a declarat Berceanu.

Un alt exemplu este şi Flutur, deşi Berceanu crede că a fost eşecul este imputabil şi candidatului PDL.

Dacă Gheorghe Flutur era un trădător la fel de mare ca şi Frunzăverde şi pleca la PSD, era preşedinte cu 75%. Se înţelege ce vreau să spun, da? Au plecat toţi cu un handicap foarte mare, care se datorează chestiunilor de la nivel central. În cazul lui Flutur, el e, în parte, vinovat, are şi responsabilităţi la nivel central. N-au vrut, acum un an, pe 14 mai, decât să fie ei, Boc şi alţii, n-au vrut altceva, să nu se ocupe nimeni pe la partid. Să fie ei şi la Guvern şi la Suceava şi la Cluj şi la partid”, a comentat senatorul.

Radu Berceanu reproşează conducerii actuale că a promovat legea alegerii într-un singur tur a primarilor, fapt ce a crescut coeziunea în interiorul USL. „Nu ar fi avut atîţia primari şi nu s-ar fi lipit atât de tare, dacă nu i-am fi lipit noi cu legea asta. Noi i-am lipit! A trebuit să avem noi ideea asta, deşi nu a reuşit să ne explice nimeni de ce e democratică şi de ce e modernă şi de ce e corectă”, a spus Berceanu nemulţumit de lege. „Boc a venit cu ea, dar bănuiesc că de la preşedinţie„, a mai spus Berceanu.

În opinia sa, aleşii locali ai partidului au nevoie de o speranţă de la centru pentru a rezista presiunilor de racolare de la USL. „Eu cred că dacă tuturor acestora nu li se dă o speranţă, un ţel, ‘Uite ce facem, cum urmează să fie lucrurile’, când vor veni cei de la USL toată vara asta să treacă la ei, mulţi dintre ei vor trece”, prevede pedelistul.

Întrebat dacă speranţa de care vorbeşte poate fi personificată într-un nume, Berceanu a răspuns: „Big problem!„.

În schimb, liderul PDL Dolj prevede că mulţi din membrii actuali ai conducerii nu vor mai avea o carieră politică la vârful partidului. „Să îi lăsăm pe ăştia mai tineri, sunt multe capacităţi, mai blonde, mai brânză, avem tot felul de persoane politice cu mare perspectivă. Să facă ei, că până una alta, am văzut ce au făcut (…) După părerea mea, cariera politică a destul de multora s-a cam încheiat cu ocazia asta. Dar mai trăim şi mai vedem. Nu vreau să dau exemple”, a conchis Radu Berceanu.