Berceanu: Parlamentarii-ctitori să scoată bani din buzunar

Senatorul PDL Radu Berceanu îi invită pe parlamentarii care au depus amendamente la buget pentru construcția sau repararea de biserici să finanțeze din propriile buzunare ctitoriile pe care le vor acum susținute de către stat.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 12:54
Berceanu: Parlamentarii-ctitori să scoată bani din buzunar

Berceanu consideră că depunerea unui număr mare de amendamente la buget pentru alocarea de sume bisericilor se datorează apropierii alegerilor, el susţinând că, dacă un parlamentar doreşte să fie ctitor, atunci ar trebui „să scoată banii din buzunar”.

„Se apropie alegerile şi de aia”, a spus Berceanu, citat de Mediafax.

„Nu cred că neapărat sunt votaţi sau vor fi votaţi sau nu senatori şi deputaţi dacă fac nişte amendamente de genul ăsta, pentru că, până la urmă, lumea s-a obişnuit şi aşteaptă altceva decât un amendament ca din buget să mai tragă de colo, de dincolo nişte bănuţi să dea acolo impresia că sunt ctitori. Cei care vor să fie ctitori să scoată banii din buzunar şi să facă biserici sau ce vor să facă să se impună în faţa comunităţii. Dar astea sunt, după părerea mea, lucruri de un nivel destul de mărunt şi care nu cred că mai impresionează alegătorii”, a conchis senatorul PDL.

Două din zece amendamente depuse la bugetul pentru anul viitor au avut în vedere bisericile, notează ziarul „Gândul”, precizând că cele mai multe propuneri au venit din partea PNL şi PSD, care au semnat la pachet zeci de cereri pentru direcţionarea fondurilor către parohiile din teritoriu.