Berceanu: Toţi cei care pleacă din partid sunt trădători

Senatorul PDL Radu Berceanu i-a catalogat, luni, drept trădători pe cei care pleacă din partid. "Eu am să consider, cum am considerat întotdeauna de 23 de ani încoace, toate plecările din toate direcţiile drept trădători. Şi trădătorii care au venit la noi, şi trădătorii care pleacă de la noi", a spus el, întrebat cum comentează intenţia lui Filip de a pleca din PDL.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 15:02
Berceanu: Toţi cei care pleacă din partid sunt trădători

El a spus că aceia care pleacă nu pot să invoce că nu se mai simt confortabil în partid. „Nu cred că oamenii care au avut o lungă traiectorie în partid, împănată cu foarte multe funcţii, foarte importante, oferite de partid, prin sprijinul partidului, prin votul la diverse niveluri ale partidului, pot să invoce chestiuni din acestea «nu mai sunt confortabil în partid»”, a comentat democrat-liberalul.

În opinia sa, în aceste cazuri este vorba numai despre interes personal al celor care, atunci când li se pare că urmează să fie mai bine în altă parte, pleacă acolo. „În momentul în care faci schimbări din acestea arăţi că de fapt nu eşti politician, ci eşti un oportunist care ai venit în politică pentru o chestiune personală şi încerci să ţopăi de fiecare dată pe banca sau pe barca ce ţi se pare ţie că va merge mai repede, într-o direcţie bună, favorabilă pentru tine şi nu neapărat pentru alţii”, a adăugat Berceanu.

„Pentru astfel de chestiuni nu există alt cuvânt decât «trădare» şi «trădător», nu există variaţiuni sau nuanţe”, a conchis acesta, referindu-se şi la plecarea din PDL a lui Sorin Frunzăverde şi a senatorului Mihaela Popa.

Senatorul Petru Filip a declarat, luni, că are de gând să plece din PDL, spunând că în mintea sa există în acest moment această variantă şi că este o decizie personală, nefiind vorba „nici de oportunitate, nici de traseism”.