BEREA, remediu pentru durerile de stomac

Una dintre cele mai consumate băuturi alcoolice, mai ales pe timp cald, este berea. Aceasta aduce numeroase beneficii organismului. Medicul nutriţionist, Corina Zugravu, a prezentat, pentru RTV.NET de ce este benefică berea în cazul durerilor de stomac.

10 mai 2012, 09:57
BEREA, remediu pentru durerile de stomac

Berea este o sursă de antioxidanţi, fiind, de asemenea, şi foarte bogată în siliciu care, absorbit de organism, contribuie la prevenirea apariţiei osteoporozei. Această băutură alcoolică conţine fibre şi reduce riscul formării pietrelor la rinichi. Mai mult, reduce riscul de apariţie a bolii Parkinson.

În cazul persoanelor care suferă de gastrită, medicul nutriţionist recomandă ca berea să fie consumată în timpul meselor.

Berea, ca orice băutură alcoolică, are o oarecare tendinţă de a leza mucoasa gastrică. Totuşi concentraţia de alcool din bere este atât de mică, încât acţiunea este nesemnificativă. Însă eu nu aş recomanda-o cuiva cu gastrită, decât cu menţiunea că o poate consuma doar în timpul mesei, combinat cu alimente„, a declarat Corina Zugravu.

Mai mult, nutriţionistul a adăugat faptul că berea poate distruge bacteria ce poate cauza apariţia ulcerului.

Există studii care arată ca berea omoară bacteria Helicobacter pylori, cea responsabilă de ulcerul gastric, aşa încât din punctul acesta de vedere berea poate avea şi efecte benefice„, a precizat nutriţionistul.