Berevoianu a determinat ANGAJAREA lui Epsică Chiru, actual DIRECTOR GENERAL ADJUNCT la Apa Nova

Costin Berevoianu, fost consilier personal al lui Sorin Oprescu, a determinat angajarea în cadrul SC Apa Nova a unor persoane prin intermediul cărora și-a exercitat controlul, una dintre ele fiind actualul director general adjunct al companiei, Epsică Chiru, se arată într-un document din dosarul Apa Nova, instrumentat de DNA Ploiești.

25 sept. 2015, 13:30
Berevoianu a determinat ANGAJAREA lui Epsică Chiru, actual DIRECTOR GENERAL ADJUNCT la Apa Nova

„Berevoianu Costin a determinat angajarea în cadrul SC Apa Nova SA a numiților Chiru Epsică la Compartimentul Producție, respectiv Mihai Savin la Compartimentul Achiziții. Prin intermediul acestor două persoane Berevoianu Costin a avut tot timpul controlul asupra relației dintre Apa Nova și o parte din furnizorii de produse și servicii.

Partea de consumabile gen substanțe pentru tratarea apei este gestionată la nivelul Compartimentului Producție în beneficiul firmelor unde Berevoianu Costin are interese financiare”, se arată în documentul citat.

Citeşte şi: Apa Nova îşi SPIONA angajaţii cu ajutorul unor foşti ofiţeri din SERVICIILE de INFORMAŢII

Procurorii spun că, după momentul încheierii contractului de concesiune cu Apa Nova, Berevoianu s-a deplasat la Paris unde a avut o discuție cu președintele de atunci al grupului Veolia, scrie Agerpres.

„În cadrul discuției, președintele grupului francez i-a oferit o sumă de bani generoasă drept recompensă pentru sprijinul acordat în câștigarea contractului de concesiune, însă Berevoianu Costin a declinat această ofertă, solicitând în schimb control asupra unei bune părți din achizițiile ce urmau să fie efectuate de noua companie Apa Nova”, susțin anchetatorii.

Astfel, deși Apa Nova trebuia să își selecteze furnizorii prin procedura de achiziție publică prevăzută de lege, firmele controlate de Berevoianu au obținut contracte în mod preferențial și direct, fără derularea procedurilor legale, acest lucru reflectându-se și în prețul plătit de compania de apă, arată DNA.

Citeşte şi: Interceptări dosar Apa Nova: „A venit DNA-ul peste noi. Au ridicat documente… Nasol rău de tot”

„Aceste contracte au fost încheiate de Apa Nova cu firmele controlate de Berevoianu Costin, direct sau prin persoane interpuse, tocmai ca și contraprestație a influenței și intervențiilor făcute de acesta la instituțiile publice în interesul firmelor din Grupul Veolia”, se precizează în document.