Berlusconi a „alterat” probe şi „cumpărat” martori în cazul Ruby, arată Tribunalul din Milano

Silvio Berlusconi, condamnat la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi întreţinere de relaţii sexuale cu o prostituată minoră în cazul Ruby, nu a încetat să falsifice probe şi să corupă martori, arată Tribunalul din Milano, relatează AFP, informerază Mediafax.

RomaniaTV.net
22 nov. 2013, 13:54
Berlusconi a „alterat” probe şi „cumpărat” martori în cazul Ruby, arată Tribunalul din Milano

În motivaţia hotărârii, publicată joi de presa italiană, Tribunalul relevă „capacitatea” lui Il Cavaliere de a „persista în infracţionalitate” şi anume prin „alterarea sistematică a unor probe” şi „cumpărarea unor martori„.

S-a dovedit, adaugă judecătorii, că Berlusconi era „cel care punea în scenă exhibiţii sexuale ale unor tinere (şi) cel care dădea undă verde aşa-ziselor serate Bunga Bunga, în timpul cărora invitatele de sex feminin acţionau să îi satisfacă dorinţele”.

Pe 24 iunie, magnatul media a fost condamnat în cazul Ruby, numele de scenă al tinerei marocane care se afla în centrul atenţiilor lui Il Cavaliere. În afară de pedeapsa cu închisoarea, i s-a interzis să mai exercite, pe viaţă, vreun mandat public.

El a făcut apel împotriva acestei hotărâri, iar un nou proces este prevăzut în 2014.

Potrivit judecătorilor, „s-a dovedit” că „a întreţinut raporturi sexuale cu «Ruby», în schimbul unor sume de bani sau unor obiecte de valoare, ca de exemplu bijuterii”.

Ţinând cont de cronologia faptelor şi de documente furnizate în cursul procesului şi dezbaterilor rezultă, „fără vreo urmă de îndoială, că acest condamnat ştia că Ruby era minoră„.

Citeşte şi Berlusconi a fost trimis de judecători la control medical, să vadă dacă e sănătos sau nu

Tânăra marocană era „bine inserată” în sistemul de prostituţie creat la Arcore, în vila fostului şef de Guvern, afirmă judecătorii, care relevă totodată exercitarea unor „presiuni puternice” de către Silvio Berlusconi pentru ca afacerea să nu devină publică.

Astfel, s-a dovedit că, în noaptea de 27 spre 28 mai 2010, în cursul căreia Ruby a fost arestată pentru un presupus furt, Berlusconi, pe atunci premier, l-a „sunat pe şeful de cabinet al prefecturii pentru a obţine eliberarea tinerei”.

Il Cavaliere, care se afla la Paris în acel moment, a afirmat că tânăra era nepoata preşedintelui egiptean din acea perioadă, Hosni Mubarak, „fără să ezite să-şi folosească funcţia într-un interes întru totul privat„, adaugă judecătorii.

Tânăra a participat în perioada februarie-mai 2010 la petreceri deocheate organizate de Il Cavaliere, în cursul cărora ar fi copleşit-o cu bani şi cadouri, în condiţiile în care avea doar 17 ani.