Berlusconi respinge posibilitatea demisiei guvernului italian

Într-o intervenţie telefonică în cadrul unui congres al susţinătorilor formaţiunii sale politice PDL, Berlusconi a dat asigurări că guvernul său 'va continua să deţină majoritatea în parlament'. El a repetat că 'Italia a fost cea care a cerut intervenţia Fondului Monetar Internaţional', chemat să 'parafeze' aplicarea angajamentelor bugetare şi reformelor economice asumate de executiv.

RomaniaTV.net
05 nov. 2011, 21:38
Berlusconi respinge posibilitatea demisiei guvernului italian

Şeful guvernului italian, Silvio Berlusconi, a dezminţit categoric sâmbătă seară orice aluzie privind demisia sa, tratând cu ironie guvernele postbelice din Italia cu o durată de exercitare a mandatului de ’11 luni în medie’, notează AFP, citată de Agerpres.

‘Sunt dezolat că îi decepţionez pe nostalgicii Primei Republici, când guvernele durau în medie 11 luni’, a menţionat într-un comunicat premierul italian.

În opinia lui Berlusconi, ‘palatele romane freamătă de zvonuri şi bârfe în legătură cu un subiect: demisia acestui guvern’. Dar Il Cavaliere, în vârstă de 75 de ani, a subliniat că nu se gândeşte nici măcar o clipă la acest lucru ‘din simţ al responsabilităţii faţă de alegători şi ţară’.

Acest simţ al responsabilităţii ‘ne impune (mie şi) guvernului să continuăm lupta pe care o ducem într-un moment dificil al crizei’, a adăugat el.

Într-o intervenţie telefonică în cadrul unui congres al susţinătorilor formaţiunii sale politice PDL, Berlusconi a dat asigurări că guvernul său ‘va continua să deţină majoritatea în parlament’. ‘Muncesc în mod activ pentru ţară şi voi continua să fac acest lucru’, a adăugat el.

El a repetat că ‘Italia a fost cea care a cerut intervenţia Fondului Monetar Internaţional’, chemat să ‘parafeze’ aplicarea angajamentelor bugetare şi reformelor economice asumate de executiv. ‘În niciun caz nu este vorba de o intrare sub tutelă’, a subliniat el.

Italienii numesc Prima Republică perioada dintre 1946 şi 1992 în cursul căreia democraţia creştină şi partidul socialist au fost partidele predominante pe scena politică a ţării, împărţindu-şi puterea, înainte de a se prăbuşi ca urmare a scandalurilor politico-financiare dezvăluite de justiţie în cadrul operaţiunii ‘Mani pulite’ (mâini curate)