Berlusconi s-a dus la prietenul său, Putin, ca să ” cinstească” victoria lui la Preşedinţie

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a făcut o vizită în Rusia, unde a fost invitat de Putin la dineul prin care liderul rus şi-a sărbătorit victoria în alegerile prezidenţiale, pe care le-a câştigat din primul tur.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 16:38

La sosirea în staţiunea de schi Krasnaia Poliana de lângă Soci, un oraş din sudul Rusiei care va găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014, Il Cavaliere a fost primit de către Putin şi preşedintele în exerciţiu Dmitri Medvedev.

Televiziunea rusă de stat a prezentat imagini care se pare că datau de miercuri cu cei trei, care s-au aşezat la o masă de restaurant plină cu mâncare, după ce Putin şi Berlusconi s-au îmbrăţişat călduros. „Silvio Berlusconi se află în Rusia într-o vizită privată”, a precizat reportajul televizat.

„Preşedintele în exerciţiu şi preşedintele ales au cinat împreună cu oaspetele lor într-unul dintre restaurantele locale”, a adăugat postul de releviziune, fără să ofere alte detalii.

Berlusconi l-a elogiat pe Putin imediat după alegeri, spunând că este  un „om simplu şi modest”, care „a făcut multe pentru ţara sa”. ” Este un om extraordinar, simplu şi modest, cu mari calităţi şi care are un mare simţ al prieteniei „, a spus Berlusconi într-un interviu dat publicaţiei Komsomolskaia Pravda.

„El a făcut multe pentru ţara sa şi va juca un rol hotărâtor în viitor (…). Sunt convins că Putin este liderul de care este nevoie pentru conducerea acestei ţări imense”, a subliniat Il Cavaliere.

Berlusconi a fost unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi europeni ai lui Putin, înainte să demisioneze, la sfârşitul anului trecut. Fostul şef al Guvernului italian a fost acuzat că a afectat credibilitatea ţării sale, după ce a marcat profund viaţa politică timp de 20 de ani.

Berlusconi a efectuat în mod frecvent atât vizite oficiale, cât şi vizite private în Rusia, spre exemplu cu ocazia aniversării lui Putin.