Bernie Ecclestone dezvăluie: Cu Ţiriac şi Becker am vrut să devenim patronii tenisului mondial

Omul de afaceri Bernie Ecclestone a dezvăluit că plănuia, în urmă cu 10 ani, împreună cu foştii jucători Ion Ţiriac şi Boris Becker, să preia controlul circuitului masculin de tenis şi să opereze schimbări radicale în acest sport pentru a-l face mai potrivit televizării.

26 mart. 2013, 14:31
Bernie Ecclestone dezvăluie: Cu Ţiriac şi Becker am vrut să devenim patronii tenisului mondial

Actualul administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1 a precizat că el, Ion Ţiriac şi Boris Becker au fost „foarte aproape” în realizarea proiectului lor, dar acesta a căzut în cele din urmă, deoarece Federaţia Internaţională de Tenis „a cerut prea mulţi bani”, informează site-ul sportsvibe.co.uk, preluat de agenţia Mediafax.

Am susţinut că acest sport trebuie să fie mai bine adaptat televizării. Noi am fi introdus un singur serviciu per punct şi o durată limitată de disputare a unei partide, astfel încât fiecare ar fi ştiut, în special companiile TV, cât durează un meci. După o oră, un fluier sau un clopoţel ar fi sunat şi, ca la fotbal, meciul ar fi fost încheiat.

O altă idee a fost de a diviza o partidă în două sau trei părţi de, să spunem, 20 de minute fiecare. Recunosc, era radical, dar acest sport avea nevoie de aşa ceva, deşi tenisul s-a îmbunătăţit un pic de la discuţiile noastre. Ar fi trebuit să ne îndreptăm atenţia către circuitul feminin, ar fi fost mai ieftin„, a povestit Ecclestone.