Bernie Sanders se oferă să lucreze cu Doland Trump pentru „a îmbunătăţi traiul muncitorilor”

Candidatul perdant la alegerile primare democrate, Bernie Sanders, care a atras mulțimi de tineri făcând apel la "o revoluție politică", a afirmat că este gata să lucreze cu noul președinte ales al SUA, republicanul Donald Trump, dacă el dorește într-adevăr "să îmbunătățească traiul familiilor de muncitori", relatează joi AFP.

10 nov. 2016, 07:29
Bernie Sanders se oferă să lucreze cu Doland Trump pentru „a îmbunătăţi traiul muncitorilor”

„Donald Trump a exploatat mânia unei clase de mijloc în declin care nu mai este establishment-ul economic, establishment-ul politic și establishment-ul media”, a declarat Bernie Sanders într-un comunicat, la o zi după victoria-șoc a candidatului republican pentru funcția de la Casa Albă.

„Dacă dl. Trump intenționează într-adevăr să ducă politici ce vizează îmbunătățirea traiului familiilor de muncitori în această țară, eu, precum și alți progresiști suntem gata să lucrăm împreună cu el”, a subliniat senatorul independent în vârstă de 75 de ani.

„Dacă el intenționează să ducă politici rasiste, sexiste, xenofobe și anti-mediu, atunci vom fi puternic împotriva sa”, a avertizat însă Sanders.

„Oamenii s-au săturat să muncească câștigând mai puțin, să vadă cum locuri de muncă onorabile se duc în China și în alte țări pe salarii mici, că miliardarii nu-și plătesc impozitele federale și nu pot achita costurile studiilor superioare pentru copiii lor, toate acestea pentru că cei foarte bogați devin și mai bogați”, a mai spus Sanders.

În cadrul primei dezbateri prezidențiale, Trump declara că a plăti mai puține impozite este o dovadă de inteligență.

Sanders, promotor tenace al unei ”revoluții politice”, denunțând puterea finanțelor și a elitelor, a provocat o surpriză la alegerile primare democrate, complicând luni de zile nominalizarea rivalei sale Hillary Clinton. El a fost creditat mai ales de către tineri, obținând până la 80% din voturile lor în unele state, pledând îndeosebi pentru o universitate publică gratuită și o asigurare se sănătate universală.

Recunoscându-și înfrângerea după această bătălie grea, Sanders a făcut apel în iulie la simpatizanții săi să se ralieze lui Hillary Clinton împotriva ”demagogului” Donald Trump.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI SUA: Donald Trump este viitorul preşedinte al Americii. Trump câştigă votul electorilor, Hillary votul cetăţenilor