Betty Davis, „Regina Funk-ului”, a murit la vârsta de 77 de ani. A inspirat generaţii de artişti VIDEO

Betty Davis, celebra cântăreață de funk, soul și R'n'B și fosta soție a legendei jazz Miles Davis, a murit, miercuri, la vârsta de 77 de ani.

10 feb. 2022, 11:32
Betty Davis, „Regina Funk-ului”, a murit la vârsta de 77 de ani. A inspirat generaţii de artişti VIDEO
Betty Davis a murit la vârsta de 77 de ani

Betty Davis, „Regina Funk-ului”, a murit la vârsta de 77 de ani. Vestea decesului lui Betty Davis a fost confirmată de Danielle Maggio, o prietenă apropiată a artistei, care a făcut ample cercetări ca etnomuzicolog. Amie Downs, directorul de comunicare al comitatului Allegheny, unde locuia Betty Davis, a anunțat că moartea artistei a survenit din cauze naturale, scrie Daily Mail.

Betty Davis, „Regina Funk-ului”, a murit la vârsta de 77 de ani

Aproape întreg catalogul muzical al lui Davis a fost înregistrat între 1964 și 1975, dar impactul ei a fost resimțit în deceniile care au urmat. Fotomodel de profesie, Betty Davis a început să facă muzică sub numele ei de naștere Betty Mabry, inclusiv single-ul „Get Ready for Betty” din 1964. O figură ce a devenit vizibilă pe scena muzicală din orașul New York, de la sfârșitul anilor ’60, ea avea să scrie piesa „Uptown (to Harlem)” a fraților Chambers și, în 1968, să devină a doua soție a lui Miles Davis. În anul următor, Betty Davis avea să apară pe coperta albumului Filles de Kilimanjaro al marelui jazzman, fiind, de asemenea, sursa de inspirație pentru „Mademoiselle Mabry” a lui Miles Davis.

Actriţa Margarita Lozano a murit la 90 de ani. A interpretat rolul Vitoriei Lipan, din Baltagul

După ce și-a încheiat cariera muzicală s-a mutat în Pittsburgh, acolo unde a trăit timp de patru decenii după lansarea albumelor sale. Viața ei a fost în centrul documentarului „Betty: They Say I’m Different”, lansat în 2017.