Actriţa Margarita Lozano a murit la 90 de ani. A interpretat rolul Vitoriei Lipan, din Baltagul

Actriţa spaniolă Margarita Lozano, care a lucrat cu mari regizori europeni precum Pier Paolo Pasolini şi Luis Buńuel, a murit luni, la vârsta de 90 de ani, relatează AFP. Vedeta a colaborat și cu regizorul Mircea Mureșan, pentru filmul Baltagul din1969, unde a interpretat rolul nemuritor al Vitoriei Lipan.

07 feb. 2022, 20:22
Actriţa Margarita Lozano a murit la 90 de ani. A interpretat rolul Vitoriei Lipan, din Baltagul

Actriţa Margarita Lozano a murit la 90 de ani. „Primăria din Lorca a decretat trei zile de doliu după dispariţia actriţei şi fiicei adoptive a oraşului, Margarita Lozano„, au anunţat pe Twitter autorităţile din acest oraş spaniol situat în sud-estul ţării, unde a copilărit actriţa.

Citeşte şi: Actriţa Chrissy Metz a slăbit 50 de kilograme. Dieta care a transformat-o complet

Actriţa Margarita Lozano a murit la 90 de ani

Născută în 1931 la Tetouan, în Maroc, pe atunci sub protectorat spaniol, fiica unui soldat care era staţionat acolo, Margarita Lozano şi-a început studiile în domeniul modei, înainte de a le abandona pentru a-şi urma pasiunea şi a deveni actriţă. Ea şi-a făcut debutul în teatru la Madrid, scrie Agerpres.ro.

Margarita Lozano a jucat în „Viridiana”, o dramă regizată de spaniolul Luis Buńuel, care a câştigat Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, în 1961.

Foarte apreciată de regizorii italieni, ea a lucrat cu Pier Paolo Pasolini în „Porcherie” (1969) şi cu Sergio Leone în westernul „A Fistful of Dollars” (1964), în care a jucat alături de Clint Eastwood.

Actriţa s-a retras apoi de pe scenă şi de pe ecrane pentru a se dedica familiei sale, însă a revenit în cinematografia italiană în anii 1980 în mai multe filme ale fraţilor Taviani sau în „La messe est finie” de Nanni Moretti.

Prietenul ei, arhitectul spaniol Simon Angel Ros, a declarat că actriţa „s-a stins în pace”: „Inima i-a slăbit încet, nu a suferit”, a declarat el pentru presa locală.