Conducerea PNL a aprobat noul Cabinet Orban. Lista miniştrilor cu care Ludovic Orban merge în Parlament pentru votul de învestire

Biroul Executiv al PNL a aprobat, luni, noul Cabinet Orban cu care premierul va merge în Parlament pentru a cere votul de învestire. Cabinetul Orban II are aceeaşi componenţă ca cel anterior, a declarat luni premierul desemnat Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 09:09
Conducerea PNL a aprobat noul Cabinet Orban. Lista miniştrilor cu care Ludovic Orban merge în Parlament pentru votul de învestire

Premierul nominalizat Ludovic Orban depune luni la Parlament programul de guvernare actualizat şi lista guvernului, pentru a începe procedura de învestire a Executivului.

Conducerea PNL a aprobat în unanimitate componenţa Cabinetului pe care o voi prezenta în calitate de premier desemnat. Conducerea PNL a aprobat în unanimitate Prograul de guvernare – o actualizare a programului în baza căruia a fost învestit Guvernul în data de 4 noiembrie. Guvernul va avea aceeaşi componenţă„, a spus Ludovic Orban, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Orban a precizat că este mulţumit de toţi miniştri, aceştia fiind „oameni dedicaţi, muncitori”.

În trei luni, Guvernul a realizat performanțe, sunt mulțumit de activitatea fiecărui ministru. Echipa guvernamentală e propusă în aceeași componență. În privința programului de guvernare, am scos acele obiective care au fost atinse și am mai adăugat câtevat obectiv, atât în zona fondurilor europene, administrației, obiective ccare sunt cau un supliment la programul de guvernare anterior„, a declarat Ludovic Orban.

Biroul Executiv al PNL a aprobat lista de miniştri propusă de premierul desemnat Ludovic Orban:

* Raluca Turcan – viceprim-ministru

* Florin Cîţu – ministrul Finanţelor Publice

* Marcel Vela – ministrul Afacerilor Interne

* Bogdan Aurescu – ministrul Afacerilor Externe

* Cătălin Predoiu – ministrul Justiţiei

* Nicolae Ciucă – ministrul Apărării Naţionale

* Virgil Popescu – ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

* Lucian Bode – ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor

* Adrian Oros – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

* Costel Alexe – ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

* Ion Ştefan – ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei

* Marcel Boloş – ministrul Fondurilor Europene

* Victor Costache – ministrul Sănătăţii

* Monica Anisie – ministrul Educaţiei şi Cercetării

* Bogdan Gheorghiu – ministrul Culturii

* Ionuţ Stroe – ministrul Tineretului şi Sportului

* Violeta Alexandru – ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale

Premierul Ludovic Orban a explicat duminică seară, la B1 Tv, că potrivit regulamentului Camerelor Parlamentului, termenul maxim în care trebuie convocat plenul reunit al Parlamentului pentru votul de învestire a Guverului este de cel mult 15 zile din momentul în care premierul desemnat depune lista guvernului şi programul de guvernare. 
 
„Au două variante: anticipatele sau să învestească guvernul. Vă daţi seama ce ar fi (…) ca Guvernul să fie învestit de voturile PSD? Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă pentru ei, adică ei nu mai pot să facă opoziţie! Se ajunge într-o situaţie absolut ridicolă.  Povestea asta cu boicotul nu ţine, nu poţi să ţii Parlamentul blocat! O să vină lumea să-i ia pe sus. Cum să stea în Parlament şi să se cramponeze de mandatele lor de parlamentari? România e în continuare pe mâini bune. Guvernul îşi face treaba, rezolvă problemele curente”, a declarat Ludovic Orban.
El a explicat că parlamentarii PNL vor merge în Parlament la învestire, vor sta în scaune dar nu vor vota.

Citeşte şi: Şedinţă la PSD. Social-democraţii decid în CEx strategia după desemnarea lui Orban pentru formarea unui nou Guvern

Ludovic Orban a ironizat intenţia preşedintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la a doua nominalizare a sa după ce a fost demis prin moţiune de cenzură.

„El poate, dacă vrea să se facă de râs. Nimic nu-l poate împiedica şi pe preşedintele PSD, şi pe PSD să se facă de râs, asta e problema lor” a afirmat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: „Nominalizarea lui Orban este o mascaradă. Vom ataca luni la CCR”. Reacţia lui Orban

„Inclusiv susţinători de-i lor nu vor accepta un joc penibil de boicot al învestirii guvernului” a mai spus Ludovic Orban.