Atac cu drone kamikaze. Alertă aeriană în toată Ucraina sâmbătă dimineaţă

Autorităţile ucrainene au anunţat bombardamente ruseşti în mai multe regiuni în timpul nopţii, informează sâmbătă agenţia DPA.

15 oct. 2022, 09:34
Atac cu drone kamikaze. Alertă aeriană în toată Ucraina sâmbătă dimineaţă

Război în Ucraina. Autorităţile din Zaporojie au raportat noi atacuri ale armatei ruse, în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind afectate facilităţi de infrastructură, transmite Ukrinform.

Anunţul a fost făcut, într-o declaraţie pe Telegram, de către Anatolii Kurtiev, secretarul Consiliului Municipal Zaporojie.  „Inamicul continuă să atace Zaporojie. Informaţiile privind victimele şi distrugerile sunt în curs de clarificare”, a scris el.

Componenta secretă a operațiunii speciale. De ce Rusia nu a distrus căile ferate din Ucraina, scoaterea lor din uz ar provoca o criză mai gravă decât cea a gazelor

Rapoarte anterioare afirmau că ruşii au atacat Zaporojie cu drone kamikaze.  Facilităţile de infrastructură au fost avariate în urma atacului.

Guvernatorul Oleh Staruh a cerut oamenilor să se adăpostească.

Război în Ucraina. Între timp, autorităţile locale au declarat că cinci drone inamice de producţie iraniană au fost interceptate deasupra regiunii vecine Dnepropetrovsk. Mai mult de 50 de obuze de la lansatoare multiple de rachete şi artilerie grea au lovit districtul Nikopol din aceeaşi regiune, rănind cel puţin două persoane.La scurt timp după ora 7.00, alerta aeriană a fost declanşată pentru toată Ucraina aşteptându-se noi atacuri.

Citeşte şi

Copilul ucrainean rămas orfan după ce mama sa, medic, a murit în bombardamentele din Kiev, va fi crescut de bunic: „Nu am avut curaj să-i spun. Crede că mama lui salvează copii ca el”