BIANCA ANDREESCU – ANGELIQUE KERBER 6-4, 3-6, 6-4. Victorie superbă la Indian Wells

BIANCA ANDREESCU câştigă finala de la Indian Wells în faţa mult mai titratei ANGELIQUE KERBER. Victoria o aduce până pe poziţia 24 WTA, după ce în urmă cu puţin timp se afla pe locul 180! De succesul canadiencei de origine română se bucură şi Simona Halep, care se menţine în Top 3 mondial înaintea turneului de la Miami.

17 mart. 2019, 22:13
BIANCA ANDREESCU – ANGELIQUE KERBER 6-4, 3-6, 6-4. Victorie superbă la Indian Wells

UPDATE: BIANCA ANDREESCU – ANGELIQUE KERBER 6-4, 3-6, 6-4, game, set şi meci pentru canadianca de orgine română ajunsă la turneu pe baza unei invitaţii.

Sportiva de 18 ani s-a impus după un meci de două ore şi 18 minute, obţinând cel mai important trofeu al carierei. 

În decisiv, la 2-1, ea a cerut intervenţia fizioterapeutului, pentru o problemă la umărul drept. Kerber a fost prima care a rupt echilibrul în decisiv, cu break, la 2-2, dar Andreescu a câştigat trei ghemuri la rând şi a dus scorul la 5-3, când a ratat trei mingi de meci. Germana a câştigat pe serviciul adversarei, dar şi-a pierdut la rândul ei serviciu, în ghemul următor.

Andreescu are o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câştigat 28 de partide şi a pierdut doar 3, disputând o finală WTA, la Auckland, şi câştigând un trofeu 125k, la Newport Beach. La Indian Wells, jucătoarea canadiană a devenit prima benefiară a unui wild card care ajunge în finală.

Bianca Andreescu va urca pe locul 24 WTA după succesul de duminică.

Câştigătoarea de la Indian Wells va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din ultimul act 686.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.


Bianca Andreescu i-a oferit încă o mână de ajutor Simonei Halep (27 de ani, 2 WTA). Pentru că jucătoarea cu orgini românești din Canada a trecut de Kerber, Halep își va păstra locul 3 în ierarhia mondială.

 Bianca Andreescu (locul 60 WTA), tânăra de 18 ani din Canada, de origine română, va juca finala Indian Wells 2019 cu experimentata Angelique Kerber, nr. 8 WTA, fost lider mondial, în vârstă de 31 de ani.  Meciul are loc duminică seara, la ora 22:00, ora României, și va fi transmis de Digi Sport. 

La a 10-a apariţie la Indian Wells (de două ori a ajuns cel puţin în semifinale), Kerber a pierdut un singur set în drumul spre finală. Acolo unde o va întâlni pe Bianca Andreescu, cea mai în formă jucătoare din acest an.

Bianca Andreescu și Angelique Kerber se întâlnesc pentru prima dată pe terenul de tenis. Ambele se află pentru prima dată în finala Indian Wells. Pentru germancă, miza este cu atât mai mare cu cât ar putea urca pe locul 3 WTA, depășind-o pe Simona Halep, în caz că va câștiga turneul Indian Wells 2019. În schimb, Bianca Andreescu spunea că va aborda această partidă fără stres, pentru că nu are nimic de pierdut, va încerca să se bucure de joc și atât.

Canadianca a scris istorie în tenisul mondial, fiind cea mai tânără jucătoare care ajunge în finala de la Indian Wells de la Kim Clijsters, în 2001. Deşi are doar 18 ani, Bianca e un adversar redutabil, iar Kerber ştie foarte bine asta.

„Bianca nu are nimic de pierdut. Sunt convinsă că se va bucura de acest meci. Joacă extraordinar de bine şi cu siguranţă vrea turneul”, a spus Kerber, citată de latimes.com.

  • 7 ore şi 22 de minute a petrecut Kerber pe teren, la Indian Wells. Andreescu e din acest punct de vedere mai obosită: meciurile sale au durat, per total, 9 ore şi 11 minute.
  • 3 victorii din 3 are Andreescu în 2019 contra jucătoarelor de mâna stângă, aşa cum este Kerber.

Marea finală de la Indian Wells, Bianca Andreescu – Angelique Kerber, este în direct pe Digi Sport 2, de la ora 22:00.