Bianca, o ieșeancă care a rămas paralizată pe viață, a devenit medic. Povestea impresionantă a tinerei care a luptat până a reușit: „Determinarea s-a născut cu lacrimi. A însemnat multă muncă și multe sacrificii”

Bianca Alexandra Spînu e exemplul viu că, dacă îți dorești cu adevărat, poți reuși să-ți îndeplinești cele mai mari visuri indiferent câte obstacole îți pune viața în cale. Tânăra a aflat la vârsta de 19 ani, după ce a fost implicată într-un grav accident de circulație, că rămâne paralizată pe viață.

02 mai 2023, 11:30
Bianca, o ieșeancă care a rămas paralizată pe viață, a devenit medic. Povestea impresionantă a tinerei care a luptat până a reușit: „Determinarea s-a născut cu lacrimi. A însemnat multă muncă și multe sacrificii”

A fost șocul vieții ei. Nici nu a putut să conceapă așa ceva, dar cu timpul a realizat că singurul lucru pozitiv pe care îl poate face este să accepte și să meargă mai departe cu fruntea sus. Zis și făcut. Bianca Alexandra Spînu și-a adunat toate forțele și a mers până la capăt pentru visul ei, acela de a deveni medic.

Dacă în urmă cu câțiva ani se afla în secția de terapie intensivă a Spitalului de Neurochirurgie din Iași și primea vestea cruntă, astăzi se află la același spital, însă în calitate de medic. Profesează cu succes meseria de medic specialist radiolog și o face cu zâmbetul pe buze și cu multă încredere și optimism.

Citește și De necrezut! Cât a ajuns să coste o clătită în Mamaia. Turiștii s-au îngrozit de prețurile comercianților

„Într-o curbă a pierdut controlul volanului și a intrat într-un parapet. Prietenul meu a murit pe loc și apoi eu (n. red. – cu răni grave) și au mai fost niște leziuni mai puțin severe la ceilalți prieteni”, a povestit Bianca pentru Adevărul.

Tânăra a suferit multe complicații din cauza leziunilor grave și a stat trei luni de zile fără recuperare.

„Mi-am plâns de milă de foarte puține ori, iar atunci a fost din cauza faptului că nu puteam să depășesc anumite piedici ridicate de societate, dar de multe ori determinarea s-a născut în lacrimi. Ultimele dăți când mi-au dat lacrimile au fost când am văzut imaginile cu Papa Francisc singur, rugându-se într-o Piață San Pietro goală”, a mai spus ea.

Bianca a devenit un medic radiolog de succes

Acum, la 13 ani de studii, sacrificii și stres, Bianca e fericită că a reușit să-și împlinească visul de a fi medic și de a fi, în acest fel, alături de cei aflați în suferință.

Bianca era studentă în anul I la Facultatea de Medicină Dentară din Iași atunci când s-a petrecut accidentul cumplit. Ulterior, a decis să se transfere la Medicină Generală, fiind conștientă că nu ar putea profesa ca medic stomatolog fiind în scaun cu rotile.

„Am avut o discuție cu mama, pe targă, foarte aproape de momentul accidentului, și am întrebat-o ce voi face eu cu facultatea. Și mama mi-a spus: nu-ți face griji, vom face tot ceea ce visezi. Asta m-a impulsionat”, subliniază ieșeanca.

Citește și Alina, tânăra mamă supraviețuitoare a tragediei din râul Mureș, și-a pierdut copilul și soțul pentru totdeauna: „De ce mi i-ai luat, Doamne, cu ce ți-am greșit?! Nu voi putea trăi niciodată fără ei”

Bianca Alexandra Spînu este acum primul medic rezident radiolog aflat în scaun cu rotile. Dar acest lucru nu a descurajat-o nicio clipă, ba din contră, a vrut să-și demonstreze că nimic nu o poate opri.

„Am devenit primul medic rezident radiolog utilizator de scaun rulant din România. Sunt mândră de asta pentru că a însemnat multă muncă și multe sacrificii din partea familiei mele și nu cred că voi putea să mă revanșez vreodată față de ea. Acum, încerc să îmi câștig independența astfel încât să simt că îi eliberez măcar puțin”, adaugă Bianca Alexandra Spînu, medic radiolog.