Biblioteca Naţională s-a redeschis. Accesul este permis doar în spaţiile libere, în număr limitat

Biblioteca Națională a României s-a redeschis, începând de marți dimineață. Accesul este permis doar în spaţiile libere, în număr limitat, iar reprezentanții instituției anunță mai multe reguli, în contextul pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 06:19
Biblioteca Naţională s-a redeschis. Accesul este permis doar în spaţiile libere, în număr limitat
Biblioteca s-a redeschis de la ora 8:00, iar accesul este permis doar în spațiile libere, nu și în sălile de lectură, în număr limitat, pentru a evita aglomerarea. Accesul se va face numai prin intrarea dinspre bd. Mircea Vodă, iar ieșire pe ușile dinspre bd. Unirii.

Programul de lucru al Bibliotecii va fi următorul

  • luni, miercuri și vineri, între orele 8:00-18:00;
  • marți și joi, între orele 8:00-20:00;
  • sâmbătă, între orele 9:00-17:00.

Citește și: Câte persoane pot participa la nunţile şi botezurile din România. Numărul a redus din nou

La intrare, vizitatorii vor trece pe la un post de control, unde își vor dezinfecta mâinile, li se va verifica temperatura cu termometru digital fără atingere și se vor înscrie într-un registru de evidență. În cazul suspiciunilor, cum ar fi temperatura crescută a pielii peste 37 de grade sau tuse seacă evidentă, nu va fi permis accesul în Bibliotecă.

Reprezentanții instituției dau asigurări, pe pagina de Facebook, că aplică toate recomandările privind dezinfectarea zonelor de interacțiune intensă (mobilier, clanțe/mânere, uși acces, butoane lift, grupuri sanitare etc.). 
 
„Rolul nostru, în biblioteci, este de a uni comunitatea, însă traversăm o perioadă în care suntem provocați să găsim noi căi de apropiere. De aceea, pregătim soluții pentru a vă oferi acces și la colecțiile noastre, despre care vă vom informa în curând”, spun reprezentanții Bibliotecii Naționale.