Bicarbonatul de sodiu, ajutorul de nădejde pentru curăţenia de Crăciun. Trucurile minune care îţi vor uşura viaţa

Bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor gospodinelor atunci când vine vorba de curăţenia de Crăciun. Există câteva trucuri care vă vor ajuta să terminaţi treaba foarte repede.

22 dec. 2021, 09:44
Bicarbonatul de sodiu, ajutorul de nădejde pentru curăţenia de Crăciun. Trucurile minune care îţi vor uşura viaţa

Bicarbonatul de sodiu, ajutorul de nădejde pentru curăţenia de Crăciun. Te ajută să redai strălucire suprafeţelor, fără să fie nevoie să foloseşti alte produse din comerţ.

Bicarbonatul de sodiu, ajutorul de nădejde pentru curăţenia de Crăciun

Puţine persoane ştiu că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu succes pentru curăţarea elementelor din baie, bucătărie, dar şi pentru curăţarea covoarelor.

Citeşte şi Pune o linguriţă de bicarbonat în maşina de spălat! Rezultatele vor fi fantastice. Trucul pe care e musai să-l cunoşti

Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să faceţi mai uşor curăţenie pentru Crăciun.

Pentru a curăţa mai uşor baia este de ajuns să aplici puţin bicarbonat pe un burete umed şi să freci bine suprafeţele din baie. La final, după ce clăteşti cu apă, vei observa că toaleta, chiuveta şi faianţa vor străluci.

Cu ajutorul bicarbonatului, maşina de spălat vase şi cuptorul cu microunde vor arăta mereu ca noi. Tot ce trebuie să faceţi este ca o dată pe lună să puneţi bicarbonat de sodiu în maşina de spălat vase pentru a o curăţa şi a o dezinfecta.

Lucurile sunt la fel de simple şi în cazul cuptorului cu microunde. Presăraţi puţin bicarbonat pe un burete umed şi ştergeţi uşor cuptorul. În cazul cuptorului de la aragaz, trebuie să presăraţi bicarbonat peste suprafeţele murdare, apoi, pulverizaţi apa şi lăsaţi să acţioneze peste noapte. A doua zi, ştergeţi cu o lavetă şi clătiţi cu apă.

Cum să cureţi mai uşor podelele şi covoarele. Trucurile geniale pe care trebuie să le încerci

Bicarbonatul de sodiu este excelent şi atunci când vine vorba despre curăţarea podelelor. Puneţi o jumătate de ceaşcă de bicarbonat într-o găleată cu apă călduţă, apoi spălaţi podelele cu ajutorul unui mop.

Dacă au rămas pete pe podea, folosiţi amestecul de bicarbonat cu zeamă de lămâie. Pe lângă faptul că petele vor dispărea, această soluţie ajută şi la îndepăratea mirosurilor nedorite.

Există o soluţie şi pentru petele rezistente de grăsime.  Folosiţi bicarbonat de sodiu, sare şi săpun lichid de vase. Amestecaţi aceste ingrediente simple, apoi aplicaţi pe pată şi lăsaţi să acţioneze timp de cinci minute, după care frecaţi şi clătiţi cu apă. Poţi folosi acest amestec pentru eliminarea petelor rezistente din bucătărie şi baie.

Pentru curăţarea covoarelor, preparaţi un amestec format din o lingură de bicarbonat, un sfert de pahar de otet alb si o lingura de detergent de haine. Amestecati ingredientele si puneti-le intr-un pulverizator de geamuri.

Pulverizati soluţia direct pe covor, lasati cateva minute (3-4) si periaţi. Apoi, pregatiti intr-un lighean o solutie de apa calduta si putin otet.

Dupa ce ati terminat cu periatul covorului, luati o carpa curata si inmuiati-o in apa din lighen si stergeti covorul. La final, covorul va arata ca nou.

Citeşte şi Greșeala pe care o fac toate gospodinele. Trebuie să renunțe pentru totdeauna la bicarbonat dacă fac această activitate! Totul e dăunător!