Biciclist AMENDAT pentru că a mers pe zăpadă

Un bărbat din Câmpina, judeţul Prahova, a fost amendat de poliţişti cu aproape 600 de lei pentru că a mers cu bicicleta pe trotuarul acoperit de zăpadă.

13 feb. 2015, 10:52
Biciclist AMENDAT pentru că a mers pe zăpadă

Bărbatul din Câmpina merge peste tot cu bicicleta, indiferent de anotimp. De data aceasta, a avut ghinion. În România, legea interzice mersul cu bicicleta pe zăpadă.

Mi-a spus că nu am voie să merg cu bicicleta pe zăpadă. Am zis că îmi dă un avertisment. Dar nu mi-a dat avertisment, mi-a dat amendă. Bicicleta mea e în stare bună de funcţionare, e întreţinută, are cauciucuri cu crampoane, lumini. Este echipată corespunzător„, spune biciclistul.

Omul a fost amendat cu 585 de lei şi are de gând să conteste sancţiunea în instanţă. De curând, el a rămas fără loc de muncă şi nu îşi permite să plătească.

Fapta este sancţionată de articolul 101 cu sancţiune de la 6 la 8 puncte amendă„, a explicat Ştefan Crivăţ, şef Poliţia Rutieră Prahova.

Cele mai multe state europene nu interzic mersul cu bicicleta iarna. Dimpotrivă, au programe speciale de încurajare a folosirii mijloacelor de transport nepoluante.