Biciclişti testaţi cu fiola de poliţişti. Ce a păţit un bărbat care pedala beat

Un biciclist din Drobeta Turnu Severin s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins băut pe bicicletă. Oamenii legii atrag atenţia că nu doar şoferii sunt nevoiţi să se supună regulilor, ci şi restul participanţilor la trafic.

17 aug. 2022, 10:35
Biciclişti testaţi cu fiola de poliţişti. Ce a păţit un bărbat care pedala beat

Biciclişti testaţi cu fiola de poliţişti. S-a întâmplat în Drobeta Turnu Severin. Un bărbat în vârstă de 52 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de oamenii legii băut pe bicicletă.

Biciclişti testaţi cu fiola de poliţişti. Dosar penal pentru un bărbat care pedala beat

Citeşte şi COD RUTIER 2022. Reguli noi pentru pietoni. Ce amenzi riscă cei care nu respectă legea

Bărbatul în vârstă de 52 de ani s-a aflat printre bicicliştii ghinionişti care au fost testaţi cu fiola de poliţişti. Oamenii legii au constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Când au văzut alcoolemia uriaşă, poliţiştii nu au mai stat pe gânduri şi i-au făcut dosar penal.

Oamenii legii transmit că bărbatul a fost depistat băut în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor în rândul bicicliștilor, potrivit Antena 3.

De peste 10 ani încoace, România ocupă, aproape anual, primul loc în Uniunea Europeană în privinţa accidentelor rutiere. De altfel, în România s-a înregistrat cel mai ridicat procent în privinţa deceselor, 85 de decese la 1 milion de locuitori pentru anul 2019.

Conform datelor şi informaţiilor furnizate de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 2016-2020 s-au produs 64 de accidente rutiere în care au fost implicate autovehicule cu rol de transport public de elevi, soldate atât cu răniţi, cât şi cu decese.

Citeşte şi COD RUTIER 2022. Atenţie la radare, la ce viteză ţi se ia permisul şi ce amendă plăteşti dacă mergi, atenţie, prea încet!