Bicicliştii, marş de protest în Capitală. Ei acuză municipalitatea de incapacitate de a rezolva problema siguranţei traficului

Publicat: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017 17:52 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Septembrie 2017 17:52 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de bicicliști au participat sâmbătă la un marș de protest împotriva administrației locale, pe care o acuză că întârzie adoptarea unor măsuri de reglementare a siguranței și fluenței traficului în Capitală.

Foto: facebook Biciclist de București

"Este un protest față de incapacitatea Primăriei Capitalei de a realiza siguranța traficului. Dorim să depunem un proiect care să realizeze 100 km de străzi mai sigure pentru bicicliști. Va cuprinde peste 250 de intersecții și crearea unor măsuri de creștere a siguranței bicicliștilor. Se vor face sisteme de marcaje de conștientizare care să arate că bicicliștii au și ei drepturi pe partea carosabilă. În două săptămâni vom face o hartă cu traseele propuse. Vom explica ce trebuie să facă Primăria, costurile", a precizat Marian Ivan, din partea organizatorilor, potrivit Agerpres.

El a susținut că în privința infrastructurii pentru biciclete Primăria Capitalei nu face nimic.

Potrivit lui Ivan, administrația locală "ignoră" principiile care guvernează un plan de mobilitate urbană și protejarea mediului.

"Dorim să încurajăm și să promovăm utilizarea mijloace de transport public cu sisteme electrice de propulsie — tramvai, troleibuz, tren, metrou, mijloace de transport care folosesc energii regenerabile și mijloace de transport ce folosesc energia umană — bicicleta, rolele, trotineta, tricicleta", a adăugat Marian Ivan.

Marșul de protest al bicicliștilor a început de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău continuând pe Calea Victoriei, șoseaua Titulescu, Cotroceni, zona Parlamentului și s-a încheiat la Tineretului.

Citeşte şi Suplimentarea numărului de vouchere din proiectul "Biciclişti în Bucureşti", pe ordinea de zi a şedinţei CGMB

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
biciclişti marş de protest protest biciclişti siguranta in trafic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H