Big Brother în Parlament. Aleşii neamului, supravegheaţi video ca să nu mai chiulească

Parlamentul, aproape de a deveni un adevărat experiment Big Brother. Conducerea Camerei Deputaţilor vrea să instaleze sisteme video în toate sălile de şedinţe pentru a transmite lucrările aleşilor pe internet. Este un efort al parlamentarilor de a reduce chiulul de la şedinţe, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

01 nov. 2013, 08:31
Big Brother în Parlament. Aleşii neamului, supravegheaţi video ca să nu mai chiulească

Valeriu Zgonea vrea să implementeze sistemul de supraveghere video începând din 2014, după ce va primi banii de la noul buget, potrivit România TV. Fiecare sală de şedinţă a Camerei Deputaţilor va avea un sistem video, astfel încât oricine va putea să urmareasă şedinţele comisiilor direct de pe internet.

Valeriu Zgonea a mai precizat că odată cu implemetarea sistemului video vor fi îndeplinite două scopuri: va aduce Parlamentul mai aproape de oameni, pentru că toţi cetăţenii vor putea să vada ce fac aleşii lor şi va putea să combată chiulul din Parlament.

Preşedintele Carmerei Deputaţilor vrea să facă şi un sistem de videoconferinţe între secretarii de stat şi Parlament, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să vina personal şi să economisească astfel mai mulţi bani şi timp.

„Am considerat oportun să vadă oamenii activitatea colegilor din comisii, să mergem în etapa a doua, pe conceptul de live streaming pe internet, aşa încât orice parlamentar sau cetăţean să vadă cum se dezbate un text de lege. Să aibă posibilitatea cetăţenii să vadă dezbaterile din comisii, live.

Următoarea etapă pe care vrem s-o dezvoltăm cu Guvernul României este tot un fel de Big Brother între ministere. Ministerele să nu mai trimită secretarul de stat, ci să raspundă de la ministere într-un sistem de comunicare video, webcam”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.