Big Brother şi pentru profesori, la Bacalaureat. Sălile de clasă, dotate cu camere de supraveghere

Publicat: Miercuri, 12 Iunie 2013 08:47 // Actualizat: Miercuri, 12 Iunie 2013 08:47 // Sursa: RTV.net

Sălile de clasă din Timiş vor fi dotate cu camere de supraveghere îndreptate şi spre tablă. Camera va urmări comportamentul profesorilor supraveghetori şi, eventual, indicaţiile care s-ar putea scrie pe tablă.

Foto: rtv.net

Reprezentanţii Inspectoratului Timiş vor să monteze în sălile de clasă, începând de anul acesta, camere video pentru monitorizarea profesorilor supraveghetori de la Bacalaureat. Potrivit România TV, decizia vine după ce aceştia şi-au dat seama că elevii sunt ajutaţi, de multe ori, chiar de cadrele didactice. S-a constatat, astfel, că elevii de la un liceu slab cotat obţineau note mai bune decât elevii de la liceele de prestigiu. 

Odată cu începerea probelor scrise, profesorii supraveghetori de la Bacalaureat vor fi monitorizaţi cu o cameră îndreptată spre tablă. VEZI CALENDARUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2013

Sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2013 a început luni cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Peste 7.500 de elevi aparţinând minorităţilor croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană vor susţine de miercuri şi până vineri proba de comunicare orală la limba şi literatura maternă din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

Parada modei la Bac. Profesor: Discreţia, un termen străin elevilor. E o concurenţă a snobismului

Citeşte şi: Reguli STRICTE la BACALAUREAT. Află ce poţi lua cu tine în sala de examen

 
Atât la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă, cât şi la proba orală de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, candidaţii intră în sala de examen în ordinea afişată, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă.

"Este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu. Ca procedură, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată pentru ciornă. Pentru elaborarea răspunsurilor, fiecărui candidat i se acordă câte 15 minute pentru pregătirea răspunsurilor, iar pentru susţinerea acestora în faţa comisiei, câte 10-15 minute", conform metodologiei.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional, disponibilă pe www.subiecte2013.edu.ro.

Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
24 iul 08:37
...tablă. Camera va urmări comportamentul profesorilor supraveghetori şi, eventual, indicaţiile care s-ar putea scrie pe tablă. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H