BIJUTERIILE din aur sau argint pot să conţină ADAOS de PLUMB pentru fi mai grele

Bijuteriile vândute în unele magazine au adaos de plumb alături de aur sau argint pentru a fi mai grele, susțin reprezentanții Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Aceștia avertizează că o treime din produsele aflate pe piaţă au în compoziţie materiale mai ieftine decât ceea ce promite eticheta, informează România TV.

18 sept. 2014, 12:32
BIJUTERIILE din aur sau argint pot să conţină ADAOS de PLUMB pentru fi mai grele

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) atrage atenţia asupra faptului că adesea românii dau bani pe bijuterii care nu conţin ceea ce arată eticheta. Potrivit reprezentanţilor ANPC, 30% dintre bijuterii prezintă astfel de probleme.

Citeşte şi Percheziţii la persoane suspectate că au vândut pe internet bijuterii şi parfumuri contrafăcute

Românii riscă să cumpere bijuterii din aur sau argint care au adaos de plumb pentru a le oferi acestora o greutate artificială. Mai mult, unele bijuterii vândute în magazine au un alt număr de karate decât cel înscris pe etichetă. Uneori, se pot vinde chiar şi pietre preţioase de o calitate inferioară care au însă certificat de calitate superioară.

Cei de la ANPC spun că această piaţă a contrafacerilor este în creştere. Amenzile sunt cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei, iar în cazul în care sunt descoperiţi comercianţi cu astfel de bijuterii contrafăcute, obiectele sunt confiscate.

Citeşte şi Atenţie cu ce vă îmbrăcaţi: Produse etichetate 100% bumbac conţin altceva în realitate