Bila din folie de aluminiu, nelipsită din bucătărie. Trucul folosit de toate gospodinele

Bila din folie de aluminiu este nelipsită din bucătărie. Şi asta pentru că ajută gospodinele la curăţarea aragazului de urmele de grăsime şi reziduuri alimentare din interior. Tehnica este una extrem de simplă, dar şi ieftină.

16 oct. 2022, 09:25
Bila din folie de aluminiu, nelipsită din bucătărie. Trucul folosit de toate gospodinele
Bila din folie de aluminiu, nelipsită din bucătărie

Bila din folie de aluminiu, nelipsită din bucătărie. Înainte de a începe curățarea, suprafața grătarului încă cald trebuie acoperită cu un strat de ulei sau unt pentru a înmuia depunerile.

Citeşte şi: De ce e bine să bagi bile din folie de aluminiu în maşină atunci când speli rufe. Trucul genial care previne deteriorarea hainelor

Bila din folie de aluminiu, nelipsită din bucătărie

Frecați apoi cu o bilă de aluminiu, insistând pe zonele cele mai murdare. Apoi clătiți grătarul cu apă fierbinte și frecați din nou suprafața. De data aceasta, puteți folosi lichid de spălat vase sau orice alt produs de curățare.

Pe lângă folosirea foliei de aluminiu, pot fi folosite in mod regulat si alte trucuri pentru a preveni apariția ruginii si a mirosurilor neplăcute in interiorul cuptorului.

Mai întâi scoateți rafturile din cuptor şi spălaţi întreaga suprafață  a grătarului cu bicarbonat de sodiu înainte de a adăuga oțetul alb. Apoi umpleți chiuveta cu apă fierbinte până când grătarele sunt complet acoperite.

Lăsați-le să stea peste noapte în această soluție. A doua zi, scoateți grătarele din apă apoi folosiți un burete din microfibră pentru a freca suprafața și a îndepărta eventualele incrustații.

De ce e interzis să pui folie de aluminiu pe aragaz

Greșeala pe care orice gospodină o face în bucătărie. Puțini știu însă cât de periculoasă este această practică. Specialiștii atrag atenția că folia de aluminiu este combustibilă, așa că dacă este pusă peste un aragaz cu gaz, chiar și peste unul electric, duce la arderea acestuia.

Dincolo de faptul că folia se poate topi pe o plită cu inducție, aluminiul vaporizat nu este ceva ce vrei să inhalezi.

Mai mult decât atât, ventilațiile clasice din bucătării nu fac față, iar sub folia de aluminiu se pot acumula cantități periculoase de gaz, care în cele din urmă pot exploda. Desigur, atunci când pui folie de aluminiu pe aragaz, nu mai trebuie să îți faci griji cu privire la curățarea aragazului, dar sănătatea ta ar putea avea de suferit.
Citeşte întreaga ştire: Folie de aluminiu pe aragaz – care este pericolul despre care nu știai.

Acoperirea aragazului cu folie de aluminiu este un obicei frecvent. Multe gospodine aleg să folosească acest produs pentru a evita murdărirea aparatului.

Totuși, în vreme ce acesta rămâne curat și nu mai are nevoie de igienizare zilnică, folia de aluminiu poate fi periculoasă pentru sănătate.

Pentru a evita posibilele daune cauzate de căldură a cuptorului, nu vă recomandăm să folosiți folie de aluminiu pentru a acoperi partea inferioară a cuptorului”, spun și producătorii de aragazuri.