Bilanţ catastrofal al seismului din Mexic: Cel puţin 237 de morţi, 1900 de răniţi şi 52 de clădiri prăbuşite

Cel puţin 237 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului din centrul Mexicului, iar 52 de clădiri s-au prăbuşit, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţi.

21 sept. 2017, 09:00
Bilanţ catastrofal al seismului din Mexic: Cel puţin 237 de morţi, 1900 de răniţi şi 52 de clădiri prăbuşite

Numai în Ciudad de Mexico, 52 de clădiri s-au prăbuşit, a declarat primarul oraşului, Miguel Angel Mancera.

Seismul a provocat moartea a 102 persoane în capitală, în timp ce 135 provin din statele din împrejurimi. De asemenea, 1.900 de răniţi au avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat şeful statului, Enrique Pena Nieto.

Echipele de salvare încearcă să ajungă la o fetiţă de 12 ani, prinsă sub dărâmăturile unei şcoli dărâmate. Frida Sofia poate să vorbească şi a spus că în jurul ei se află încă doi elevi, dar nu ştie dacă mai trăiesc.

Citeşte şi Cutremurul din Mexic, trăit de o româncă. Ce spune actriţa Ioana Benedek despre seismul care a ucis 224 de oameni

De sub dărâmăturile aceleiaşi şcoli au fost scoase deja trupurile neînsufleţite ale unui număr de 21 de elevi şi patru adulţi. Echipele de intervenţie avansează lent, construind schele improvizate din lemn, pentru a evita ca structura să se prăbuşească şi mai tare.

“Avem speranţe mari că vor fi salvate şi alte vieţi”, a declarat David Porras, unul dintre voluntarii veniţi să ajute la căurări. “Însă progresăm lent, precum broaştele ţestoase”, a adăugat el.