Cutremurul din Mexic, trăit de o româncă. Ce spune actriţa Ioana Benedek despre seismul care a ucis 224 de oameni

Actrița română de telenovele, Ioana Benedek, care locuiește în Ciudad de Mexico s-a implicat activ în ultimele ore în distribuirea pe rețelele de socializare a mesajelor de interes public și ajutorare a victimelor cutremurului de 7,1 grade din Mexic.

RomaniaTV.net
20 sept. 2017, 14:42

Ioana Benedek a devenit extrem de activă pe Facebook, imediat după cutremurul de marţi seara, din Mexic. La început a realizat un viedo live în care a spus că este bine, că în zona în care se află ea în Capitală nu au fost înregistrate pagube. În video, Ioana era veselă, fericită că totul a trecut și semnele erau că nu au fost înregistrate pagube. Ea povestește că, deși acesta a fost mai slab decât cel de 8,1 grade din urmă cu două săptămâni, s-a simțit mult mai puternic.

După aceea, când au început să apară știri despre catastrofă, despre decese și clădiri distruse, actrița româncă a început să posteze foarte multe mesaje ale autorităților sau ale oamenilor care își căutau rude dispărute, cereau donatori de sânge pentru răniți și chiar despre transportul în comun care este gratuit în cursul zilei de miercuri în Capitală. Ioana și-a îndemnat prietenii să se roage pentru victimele cutremurului și chiar ea a transmis live momentul în care ea și-a făcut rugăciunea la ora locală 20.00.

În urma cutremurul de 7,1 grade , de marţi, cel puțin 224 de persoane și-au pierdut viața, peste 20 dintre aceștia fiind copii dintr-o școală care s-a prăbușit în timpul cursurilor.

Ioana Benedek are 45 de ani şi lucrează pentru televiziunea mexicană Televisa. Ea s-a stabilit în Mexic în 2001 şi a devenit o faimoasă actriţă de telenovele.