Bilanţ coronavirus 11 februarie. Infectările sunt în scădere, dar numărul morţilor COVID se menţine ridicat

Valul 5 COVID-19 pare că a ajuns pe un platou, iar specialiştii se aşteaptă ca în perioada următoare numărul cazurilor să scadă. În ultimele 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 22.737 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 82.350 teste RT-PCR și antigen efectuate. Gradul de pozitivare este de 27,61 %.
Alina Andrei
11 feb. 2022, 13:14
Bilanţ coronavirus 11 februarie. Infectările sunt în scădere, dar numărul morţilor COVID se menţine ridicat

Bilanţ coronavirus 11 februarie. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 11 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 22.737 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, cu 3.729 mai puțin decât în ziua anterioară. 2.909 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până astăzi, 11 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.531.597 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 85.459 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

2.067.864 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 10.800, cu 187 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 1.152 de persoane, cu 6 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 1.152 de pacienți internați la ATI, 989 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 736 sunt minori, 719 fiind internați în secții, cu 23 mai puțin decât în ziua anterioară și 17 la ATI, cu 4 mai puțin decât în ziua anterioară.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.119.892 de teste RT-PCR și 7.992.060 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.441 de teste RT-PCR (15.112 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.329 la cerere) și 55.909 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 235.265 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.865 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 87.096 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 3 persoane.

De asemenea, au fost raportate 132 decese (71 bărbați și 61 femei), dintre care 5 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Până astăzi, 61.363 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În Bucureşti, incidenţa COVID-19 continuă să crească. Potrivit DSP Bucureşti, rata de incidenţă a urcat la 37.78 la mia de locuitori de la 36.09 la mie cât era joi.

Citeşte şi: Medicul Adrian Marinescu: „Acesta este anul în care se va încheia pandemia COVID”

Persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call – centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.
Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 (http://www.ms.ro/centre-de-evaluare-covid-19/) pentru a primi consultație și tratamentul necesar.

Bilanţ coronavirus 11 februarie. Alexandru Rafila anunţă planul ieşirii din pandemie: „În martie am putea renunţa la certificatul digital. Masca în interior va fi printre ultimele restricţii ridicate”

Alexandru Rafila a declarat că, din analizele făcute, se aşteaptă ca numărul de infectări şi, prin urmare, şi a incidenţa, să scadă la fel de repede cum au crescut. Ministrul Sănătăţii a explicat faptul că restricţiile vor fi ridicate treptat, începând cu luna martie, printre ultimele urmând să rămână purtarea măştii la interior.

„Opinia mea este că și scăderea aceasta va fi cel puțin la fel de rapidă ca și creșterea. Creșterea a fost timp de circa 5-6 săptămâni, începând cu sfârșitul anului 2021 – începutul anului 2022, și probabil că într-un interval de timp similar sau puțin mai scurt vom ajunge la valorile înregistrate la jumătatea lunii decembrie. Cred că mai degrabă în luna martie o să ajungem – un interval de patru săptămâni socotit de-acum, de la data de 10 februarie”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Citeşte şi: România începe să se pregătească pentru sfârşitul pandemiei. Valeriu Gheorghiţă: „171 de cabinete de vaccinare anti-COVID-19 îşi vor încheia activitatea în perioada următoare”

Rafila spune că datele ultimelor zile par să indice o inversare a tendinței și trecerea actualului val al pandemiei pe un trend descendent, iar această descreștere va fi rapidă. „Avem trei zile de scădere consecutivă care sunt însoțite și de scăderi la nivelul spitalelor. Știți că am discutat de mai multe ori apropo de data de 10 februarie, în apropierea acestei date s-a produs, practic, inversarea tendinței. Este un lucru bun și probabil că trei-patru săptămâni de acum încolo vom asista la o scădere rapidă. Să sperăm că rămâne așa”, a spus ministrul sănătății.

DailyBusiness
Românii riscă amenzi. Costurile asigurărilor locuințelor împotriva calamităților sunt acum publice!
Spynews
Prietenii fiicei lui Ioan Crișan ar fi fabricat și amplasat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri din Arad. Noi informații în cazul morții milionarului
Bzi.ro
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de lux au plănuit cei doi
Fanatik.ro
Patru zodii cu noroc ceresc până pe 15 noiembrie. Balanțele au șansa vieții
Capital.ro
Se renunță la schimbarea orei? Decizie la nivel european. Rămânem la ora de iarnă sau de vară?
Playtech.ro
Când se dă drumul la căldură în blocurile din Capitală. Oficialii au anunțat că...
DailyBusiness
Decizie oficială! Ce impozit vor plăti românii în 2025
Adevarul
„E de la țară”. Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru
wowbiz.ro
Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis în atentatul cu bombă din Arad, printre suspecții principali
Spynews
„Mie dacă nu îmi deschidea proces, nu știa nimeni”. Pepe îi dă replica Ralucăi Pastramă cu privire la filmulețele indecente. Ibrahim neagă că i le-ar fi trimis artistului
Spynews
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al celebrului bucătar
Evz.ro
Se termină un mare chin pentru șoferi. Proiectul a fost aprobat
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone
Cancan.ro
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a spus iubitul ei, care a mers cu ea în vacanțe de lux
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Se schimbă harta României? Maghiarii nu ne vor permite: Va trebui să oprim
StirileBZI
Bursele școlare intră în cont după 20 noiembrie! Cine va primi până la 3.000 lei lunar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
Adevărul despre asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan! Breaking news
substantial.ro
Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea: Posibilitate de cădere a unor obiecte în apropierea graniței cu Ucraina
MediaFlux
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Războiul din Ucraina mai absoarbe niște bani. Marii perdanți sunt studenții beneficiari de Erasmus+ și Orizont Europa