Bilanţ coronavirus 26 decembrie. Cel mai mic număr de infectări noi din vară. 15 decese în ultimele 24 de ore

Aproape 350 de noi infectări cu noul coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, însă tulpina Omicron se răspândeşte în Europa. Autorităţile se aşteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească în următoarele săptămâni.
Alina Andrei
26 dec. 2021, 10:40
Bilanţ coronavirus 26 decembrie. Cel mai mic număr de infectări noi din vară. 15 decese în ultimele 24 de ore

Bilanţ coronavirus 26 decembrie. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate  349 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 19 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 26 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.802.745 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.888 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.732.591 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.379. Dintre acestea, 443 sunt internate la ATI. Dintre cei 443 de pacienți internați la ATI, 42 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 49 sunt minori, 45 fiind internați în secții și 4 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.999.208 teste RT-PCR și 5.902.869 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.432 de teste RT-PCR (1.452 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.980 la cerere) și 6.342 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 8.335 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.595 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 106.230 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 55 de persoane.

Bilanţ coronavirus 26 decembrie. De asemenea, au fost raportate 15 decese. Nu sunt raportate decese anterioare.

Până astăzi, 58.551 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 25.12.2021 (10:00) – 26.12.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 15 decese (5 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Caraș-Severin, Călărași, Gorj, Harghita, Mehedinți, Satu Mare, Sibiu, Vaslui și Vâlcea.

Dintre cele 15 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 la categoria de vârstă peste 80 ani.

14 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a înregistrat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Toți pacienții decedați erau nevaccinați.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare 25 decembrie. Doar 1.477 de români s-au vaccinat în ziua de Crăciun. Este cel mai mic număr din ultimele șase luni

În data de 26 decembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.333 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 316 în București.

La nivelul întregii țări sunt ocupate 443 paturi ATI COVID-19.

 

Primele semne de infectare cu Omicron. Aproape 90% dintre pacienți au raportat aceste simptome

Tulpina Omicron se răspândeşte cu repeziciune în Europa. Marea Britanie şi Franţa au anunţat cifre record în preajma Sărbătorilor şi este de aşteptat ca numărul infectărilor să tot crească, inclusiv în România.

Noua tulpină Omicron a virusului SARS-CoV-2 a provocat infectări în aproape 100 de ţări, precum şi primele decese. Cercetătorii au ajuns la concluzia că această variantă se transmite mult mai uşor pentru că are o perioadă de incubaţie foarte scurtă.

Potrivit studiilor, simptomele tulpinii Omicron diferă de cele provocate de alte variante ale virusului SARS-CoV-2. Cercetătorii susţin că primele semne de infectare sunt tusea seacă și iritația gâtului

De asemenea, un alt simptom specific sunt transpirațiile nocturne, precum și durerile musculare moderate, oboseala, nasul înfundat și strănutul.

Citeşte şi: Vești bune despre evoluția pandemiei. Infectarea cu varianta Omicron, risc de spitalizare mai scăzut decât tulpina Delta. Avertismentul oamenilor de știință

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te ajută să dormi mai bine: „Se face foarte simplu”
Capital.ro
Cei care au permis CATEGORIA B nu au voie, sub nicio formă. Regula spune că este INTERZIS
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Locul din România unde industria giganților mondiali ai modei se prăbușește. Mii de angajați rămân fără slujbe
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Bomba anului în lumea mondenă. Pe cine a refuzat Cătălin Botezatu
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră: „România și Filipine sunt asemănătoare”. Ce spune despre mâncarea românească
Capital.ro
Regula obligatorie pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Detaliul este absolut esențial
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni ar fi înfăptuit după moarte
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'