Bilanţ coronavirus: 385 de decese înregistrate în statul New York, cu 100 în plus în 24 de ore

Numărul deceselor din cauza coronavirusului în statul New York, epicentrul epidemiei din Statele Unite, a crescut mult în 24 de ore, cu 100, adică au fost înregistrate 385 de la începutul epidemiei, a spus joi guvernatorul statului, scrie AFP.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 18:05
Bilanţ coronavirus: 385 de decese înregistrate în statul New York, cu 100 în plus în 24 de ore

Joi dimineaţă, statul de aproape 20 de milioane de locuitori a înregistrat mai mult de 37.000 de cazuri confirmate de coronavirus, faţă de peste 30.000 cu o zi înainte, a precizat Andrew Cuomo în timpul unei declaraţii de presă. 

Aceste noi cifre vin după numărul deceselor înregistrate în Statele Unite care au depăşit pragul de 1.000 miercuri seară.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 1029 persoane infectate cu COVID-19 până joi, 26 martie. 123 de cazuri noi în ultimele 24 de ore         

Statele Unite, care iniţial au observat de departe răspândirea epidemiei în China şi apoi în Europa, sunt pe punctul de a depăşi Italia ca număr de cazuri de infectări cu coronavirus.                

Statul New York, care numără aproape 20 de milioane de locuitori, a înregistrat în acest stadiu aproape jumătate dintre cazurile americane, un număr de aproape 70.000 joi, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Un bărbat infectat cu corovirus, video în care face mărturii şocante

Un britanic depistat cu coronavirus a ținut să împartă lumii întregi durerea pe care o provoacă această boală și a înregistrat un video în care face mărturii cu adevărat șocante, potrivit The Guardian.

Andy Hardwick, în vârstă de 51 de ani, a făcut un video în care a ținut să împărtășească durerea pe care o provoacă COVID-19.

Andy Hardwick, care merge de trei ori pe săptămână la sală și care nu suferă decât de un ușor astm, apare ca un om devastat în video și abia reușește să-și âină capul drept în timp ce își spune povestea.

Citeşte şi: Când este cea mai contagioasă o persoană infectată cu COVID-19? Microbiologii au aflat de ce virusul se răspândeşte aşa de repede

”Mă doare coloana vertebrală, mă doare spatele și gâtul. Nu vreau să vorbesc, nu vreau să ridic capul de pe pernă și mă doare tot corpul când respir. Durerea vine în valuri. Acest lucru doare cu adevărat, nu i-aș dori nici dușmanului meu”, a spus bărbatul.

În timpul filmării, Andy Hardwick se luptă să-și țină ochii deschiși și vorbește extrem de greu oprindu-se de mai multe ori pentru a-și trage răsuflarea. Videoclipul a devenit imediat viral pe rețelele de socializare și a avut peste 37.000 de distribuiri, iar mulți prieteni ai britanicului au spus că bărbatul este de nerecunoscut.