Bilanţ coronavirus 7 martie 2021. Presiune mare la Terapie Intensivă, multe cazuri grave în România

Pandemia de coronavirus pare că revine în forţă în România. Cazurile cresc în fiecare zi, apar noile tulpini contagioase, iar presiunea la secţiile ATI este tot mai mare. Singura veste bună este că vaccinarea se face într-un ritm tot mai susţinut. 3.288 de cazuri noi, la doar 13.079 de teste RT-PCR și 5.096 de teste rapide antigenice.

07 mart. 2021, 13:21
Bilanţ coronavirus 7 martie 2021. Presiune mare la Terapie Intensivă, multe cazuri grave în România

Bilanţ coronavirus 7 martie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronairus. De asemenea, au fost raportate 46 de decese. La ATI, rămân peste 1000 de pacienţi în stare critică.

Până astăzi, 7 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 828.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

*Numărul persoanelor declarate vindecate va fi transmis ulterior întrucât aceste date sunt indisponibile la acest moment din cauza unor lucrări la platforma de centralizare a datelor.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.288 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Până astăzi, 20.900 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 06.03.2021 (10:00) – 07.03.2021 (10:00) au fost raportate 46 de decese (19 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău,  Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Cluj, Constanța, Hunedoara,  Maramureș, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 18 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani.

45 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.560. Dintre acestea, 1.093 sunt internate la ATI.

Bilanţ coronavirus 7 martie 2021. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, avertizează asupra faptului că numărul pacienților COVID aflați la Terapie Intensivă este în creştere, iar media de vârstă a pacienţilor este în scădere faţă de anul trecut.

”Eu sper ca până la Sărbătorile Pascale o mare parte din situaţia critică pe care o presupune această creştere a numărului de cazuri să fie depăşită. Depinde de modul în care vom aplica aceste restricţii fiecare şi de modul în care vom conştientiza că purtarea măştii este necesară. Probabil că Sărbătorile Pascale nu va însemna reducerea sau eliminarea tuturor restricţiilor, dar cel puţin revenirea la cele anterioare zilei pe care o avem astăzi, adică de impunerea restricţiilor”.

Bilanţ coronavirus 7 martie 2021. Sâmbătă s-au înregistrat 4.064 cazuri noi de coronavirus şi 69 de decese. Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani.

Până astăzi, 6 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 824.995 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

754.335 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 762 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 20.854 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Tulpina sud-africană a ajuns în România. Prima persoană infectată este o vedetă: „În cazul meu, a fost depistată”
Bilanţ coronavirus 7 martie 2021. Scenariu roşu în Bucureşti

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa de duminică, restricţiile care se vor aplica în următoarele 14 zile, după ce incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Intrarea în scenariul roşu se face duminică, la miezul nopţii.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa de duminică, intrarea în scenariul roşu, începând din data de  08.03 .2021, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Rata de incidenţă la care s-au referit autorităţile este cea de 3,05, înregistrată încă de vineri. Sâmbătă, incidenţa cumulată era deja 3,12 la mie.

În următoarele două săptămâni, vor merge fizic la ore preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale.

”Este permisă organizarea cu prezenţa fizică a simultării examenelor naţional, a examenelor pentru anii terminalu şi a orelor remediale pentru toate clasele”.

Activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, cluburilor şi a altor localuri, dar şi a unităţilor de spectacole şi a sălilor de jocuri este interzisă. Se poate continua activitatea teraselor.

De asemenea, este interzisă organizarea spectacolelor şi a altor manifestări în aer liber.

”Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise”, se mai arată în decizia CMBSU.

Municipiul Bucureşti ieşise din scenariul roşu în 25 ianuarie.