BILANŢ CORONAVIRUS ITALIA: O nouă zi cu aproape 900 de morţi. Carantina ar putea fi prelungită cu două săptămâni

BILANŢ CORONAVIRUS ITALIA - 889 de decese au fost înregistrate în Italia sâmbătă. Totalul a depăşit 10.000 până în prezent. Guvernul ia în considerare să extindă carantina până la mijlocul lunii aprilie.

RomaniaTV.net
28 mart. 2020, 17:33
BILANŢ CORONAVIRUS ITALIA: O nouă zi cu aproape 900 de morţi. Carantina ar putea fi prelungită cu două săptămâni

Protecţia Civilă din Italia a anunţat că sâmbătă au fost înregistrate 3.651 de cazuri (vineri erau 4.401), 889 de morţi, faţă de vineri – 969. Persoane vindecate – 1.434 (589 în ziua precedentă), potrivit La Repubblica.

Prinţesa Maria Teresa a Spaniei a murit din cauza noului coronavirus

Numărul deceselor a depăşit în total 10.000 până în prezent.

Regiunea Lombardia din Italia, care a fost focarul infectării cu coronavirus, a înregistrat 542 de noi decese sâmbătă, numărul total aici ajungând la 5.944, potrivit The Guardian.

Guvernul ia în considerare să extindă carantina până la mijlocul lunii aprilie. Numărul cazurilor în regiune a crescut cu aproximativ 2.117 la 39.415

Albania a trimis 30 de medici şi infirmiere în Italia 

Albania a trimis sâmbătă 30 de medici şi infirmiere în Italia, ţara europeană cea mai afectată de epidemia de Covid-19, unde trăieşte o importantă comunitate albaneză, scrie AFP.

Echipa medicală a fost însoţită la aeroportul din Tirana de premierul albanez Edi Rama, care a anunţat plecarea sa pe Facebook. 

Ei vor merge „în regiunea Lombardia pentru a veni în ajutorul colegilor lor italieni”, a spus Edi Rama într-un videoclip difuzat în direct de la aeroport.         

Lombardia, aflată în nordul Italiei, este regiunea cea mai afectată de epidemie de Covid-19, cu mai mult de jumătate dintre decesele ţară (5.402 morţi din 9.134), potrivit bilanţului publicat vineri de Protecţia Civilă italiană.

Albania, care are o lipsă mare de medici – 1,2 medici la 1.000 de locuitori, faţă de 4,1 în Italia, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a făcut recent apel la 2.000 de medici ieşiţi la pensie pentru a reintra în sistem cu scopul de a ajuta în lupta contra propagării noului coronavirus. 

„Astăzi, suntem toţi italieni (…). Italia va câştiga această bătălie”, a spus Edi Rama pe aeroport. 

Potrivit autorităţilor sanitare albaneze, medicii şi infirmierele, care vor rămâne o lună în Italia, vor fi plătiţi de guvernul albanez.                

Aproximativ 400.000 de albanezi trăiesc în Italia.                

În Albania, ţară cu 2,8 milioane de locuitori, epidemia a cauzat moartea a 10 persoane. Aproape 200 de persoane au fost contaminate de noul coronavirus.