Bilanţ gripă. Numărul deceselor a ajuns la 28. Medicii au confirmat un nou caz de moarte provocată de gripă, în Caraş-Severin

Medicii au confirmat marţi seară un nou deces cauzat de virusul gripal. Este vorba despre o femeie din judeţul Caraş-Severin, care a murit în cursul zilei de luni. Numărul deceselor provocate de gripă de la începutul acestui an a ajuns, astfel, la 28.

RomaniaTV.net
22 ian. 2019, 17:10
Bilanţ gripă. Numărul deceselor a ajuns la 28. Medicii au confirmat un nou caz de moarte provocată de gripă, în Caraş-Severin

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, marţi seară, că s-a confirmat virus grupal la o femeie de 75 de ani din judeţul Caraş-Severin. Aceasta a murit în cursul zilei de luni şi nu fusese vaccinată antigripal, scrie News.ro. 

De asemenea, medicii au anunţat că pacienta era cunoscută cu antecedente medicale, fiind în evidenţe cu boli cronice. 

Astfel, numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 28, după ce marţi dimineaţă au anunţate decesele unor pacienţi din Bucureşti şi judeţul Timiş. 

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea declara, după ce a fost înregistrat al 20-lea deces din cauza gripei, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, nu avem încă epidemie şi că sunt regiuni ale ţării prin care virusul circulă mai intens, printre acestea fiind Bucureştiul, Constanţa şi zona de vest.

Citeşte şi: Sorina Pintea: Aproximativ 10.000 de fiole de vaccin antigripal vor fi redistribuite în ţară


loading...