Bilanţ IGPR: 13 şoferi depistaţi săptămâna trecută circulând pe autostrăzi cu peste 200 km pe ora. Viteza record pe A2

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 63 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h, cea mai mare viteză fiind înregistrată pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, când un cetăţean sirian a fost prins cu 228 km/h.

RomaniaTV.net
16 iul. 2018, 07:58
Bilanţ IGPR: 13 şoferi depistaţi săptămâna trecută circulând pe autostrăzi cu peste 200 km pe ora. Viteza record pe A2

În perioada 9 – 15 iulie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei rutiere, informează IGPR într-un comunicat. 

În această perioadă, poliţiştii au depistat 63 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 13 cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze de peste 200 km/h, precizează sursa citată.

Cea mai mare viteză înregistrată a fost pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la data de 14 iulie, când poliţiştii au depistat un cetăţean sirian care conducea spre mare cu viteza de 228 km/h.

De asemenea, într-un caz, şoferul unui autoturism a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea cu o îmbibaţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus pentru recoltarea de probe biologice, fiind cercetat penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, se arată în comunicat.

Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile.