Bilanţ IGPR: 88 de persoane date în urmărite, depistate în ultima săptămână

Inspectoratul General a Poliţiei Române informează că, în urma acţiunilor desfășurate în ultima săptămână, au fost depistate 225 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

14 mai 2016, 09:18
Bilanţ IGPR: 88 de persoane date în urmărite, depistate în ultima săptămână

În perioada 6 — 12 mai poliţiștii din întreaga ţară au depistat 137 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 90 de minori. Aceștia au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori și nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, au fost depistate 88 de persoane urmărite în temeiul legii, dintre acestea 69 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 8 aveau mandate de arestare preventivă, 6 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar în 5 situaţii existau emise sentinţe penale de internare, mai arată comunicatul IGPR.

Citeşte şi:  Urmărire cu focuri de armă, maşină căzută în lac

Unul dintre exemple este cel al unui bărbat de 30 de ani, din București, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de omor și a fost depistat, la data de 5 mai, în Florești, judeţul Giurgiu, de poliţiștii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului București. Cel în cauză a fost încarcerat în Arestul D.G.P.M.B, menţionează IGPR.

„La data de 7 mai, poliţiștii din cadrul Serviciului Regional de Poliţie Transporturi București au depistat, pe raza localităţii Otopeni, un bărbat, de 28 de ani, din orașul Mihăilești, judeţul Giurgiu, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 4 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova. Poliţiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara au depistat, la data de 11 mai, un bărbat, de 20 de ani, din localitatea Hunedoara, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Cel în cauză a fost încarcerat în Arestul Poliţiei Municipiului Deva”, mai arată comunicatul IGPR.