Bilanţ ISU Arad: 32 de localităţi afectate de furtună, 40 de case şi 27 de maşini avariate, drumuri blocate, un mort şi 12 răniţi

Primul bilanţ oferit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, duminică seară, cu privire la furtuna care a traversat judeţul, arată că 32 de localităţi au foste afectate, cel puţin 40 de case au fost avariate, dar şi 27 de autoturisme, sute de copaci au fost rupţi, iar zeci de mii de locuinţe au rămas fără energie electrică. O turistă a murit în staţiunea Moneasa, iar alte 12 persoane au fost rănite.

RomaniaTV.net
17 sept. 2017, 19:43
Bilanţ ISU Arad: 32 de localităţi afectate de furtună, 40 de case şi 27 de maşini avariate, drumuri blocate, un mort şi 12 răniţi

ISU Arad a realizat, duminică seară, un bilanţ provizoriu privind pagubele provocate de furtuna care a traversat judeţul.

Conform autorităţilor, o femeie de 58 de ani a murit în staţiunea montană Moneasa, aflată la 100 de kilometri de municipiul Arad. Femeia se afla în staţiune cu soţul său, pentru tratament, dar a fost surprinsă singură în faţa hotelului în care era cazată, unde un brad de dimensiuni mari a fost smuls din rădăcini de vijelie şi a lovit-o.

Alte 12 persoane din judeţ au suferit răni, între care o fetiţă de cinci ani care a fost lovită de ţigle desprinse de pe casa familiei sale.

Bilanţul arată că au fost efectuate 174 de apeluri la 112, iar echipele ISU interveniseră în primele ore după furtună la aproape 100 de solicitări.

Citeşte şi: Furtună violentă în vestul ţării. Bilanţ: Opt persoane decedate în Timiş, mai mulţi răniţi la spital VIDEO UPDATE

În tot judeţul au fost rupţi de vijelie sute de copaci şi a fost afectată circulaţia pe DN 7, DN 79, DN 69, DN 79A, DJ 708 şi DJ 792 B, dar şi pe numeroase drumuri municipale din Arad şi mai multe drumuri comunale.

Peste 40 de  case au fost avariate, dar şi 27 autoturisme erau raportate cu avarii până duminică seara, după ce au fost lovite de copaci rupţi, ţigle sau tencuială căzute de pe clădiri.

Pe căile ferate au fost blocate trei garnituri de tren.

Printre instituţiile publice afectate se numără Poliţia Sebis, Şcoala Gimnazială Conop, Liceul Pedagogic Arad, Biserica Ortodoxa Sâmbăteni (a cărei turlă s-a prăbuşit) şi Biserica Ortodoxa Sălăjeni.

Vijelia a afectat 38 de linii de electricitate de medie tensiune, cu 253 de puncte de transformare, iar 23 localităţii au rămas nealimentate cu energie, în total aproape 30.000 de locuinţe.

Furtuna a produs pagube în 32 de loclităţi din judeţ, conform bilanţului provizoriu.