Bilanţ M.A.I: 142 de localităţi sunt izolate şi 84 de drumuri judeţene sunt blocate

Peste 140 de localităţi sunt izolate, joi, şi 84 de drumuri judeţene sunt blocate, fiind în continuare afectate de zăpadă 22 de judeţe, potrivit situaţiei anunţate de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

RomaniaTV.net
16 feb. 2012, 10:55
Bilanţ M.A.I: 142 de localităţi sunt izolate şi 84 de drumuri judeţene sunt blocate

Conform situaţiei anunţate până joi dimineaţă, 22 de judeţe sunt afectate de fenomenele meteorologice, faţă de 23 în urmă cu o zi, circulaţia fiind blocată pe 84 de drumuri judeţene, faţă de 136 miercuri după-amiază, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

De asemenea, 142 de localităţi sunt în continuare izolate, faţă de 169 în urmă cu o zi, iar în 15 localităţi din cinci judeţe sunt probleme în alimentarea cu energie electrică, pentru remedierea acestor situaţii intervenind 75 de echipe.

Peste 4.600 de poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri intervin la nivel naţional, cu 1.350 de vehicule.

Miercuri, angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor, în colaborare cu celelalte structuri din Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, au avut 1.494 de intervenţii, acţionând cu prioritate pentru deblocarea şi degajarea circulaţiei rutiere şi feroviare, transportului de alimente şi apă, acordării de ajutor medical de urgenţă şi transportului persoanelor din localităţile izolate.

Elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au executat nouă misiuni aeriene în nouă localităţi din judeţele Călăraşi, Buzău, Bacău, Ialomiţa, Prahova, Vrancea şi Tulcea, fiind transportaţi zece pacienţi.

Opt elicoptere de la unităţile din Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş, Arad şi Tulcea sunt pregătite şi joi pentru misiuni umanitare.

Judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol până joi, la ora 18.00.