Bilanţ sinistru la Dragalina. Şase persoane au murit intoxicate cu alcool metilic VIDEO

Numărul celor care au murit după ce au băut alcool metilic vândut în Dragalina (jud. Călăraşi) a ajuns la şase. Ultimele două victime au murit miercuri, după ce au stat mai multe zile în comă. În pofida eforturilor medicilor, efectele asupra organelor interne ale victimelor s-au dovedit ireversibile. Potrivit România TV, morţi suspecte s-au înregistrat de o vreme şi într-o comună învecinată, Perişoru, unde localnicii susţin că mai mulţi săteni au murit din cauza alcoolului metilic ingestat la o cârciumă.

15 ian. 2015, 07:38
Bilanţ sinistru la Dragalina. Şase persoane au murit intoxicate cu alcool metilic VIDEO

Dintre cele şase persoane, cinci au murit în mod cert din cauza alcoolului metilic, în cazul unei femei fiind necesare analize suplimentare pentru a stabili cauza decesului. Primele trei persoane au murit acum patru zile, iar miercuri seară au decedat doi bărbaţi în vârstă de 45, respectiv 41 de ani.

În continuare, la spitalul Floreasca sunt internate cinci persoane toate în stare gravă. Consumul alcool metilic provoacă orbire, blocaj renal şi hepatic şi, finalmente, decesul.

Citeşte şi Unul din traficanţii de alcool metilic de la Dragalina a fugit din ţară

Ravagiile făcute de alcoolul toxic în Dragalina nu se opresc la marginea comunei. Vecinii din Perişoru trăiesc aceeaşi dramă. În ultima perioadă, localnicii care îşi fac veacul prin birturile satului se prăpădesc unul câte unul. O femeie a contabilizat la şase numărul deceselor din Perişoru legate de alcoolul metilic. „La ţuica asta pe care o cumpără de la magazin îi zice ‘Băbălău’ „, a spus femeia.

Situaţia este una extrem de gravă. Cei care nu au murit din cauza otrăvii au orbit. „N-am apucat să beau mult. Mi-am dat seama la a doua gură că e ceva în neregulă. Am vărsat jos, am început să vomit şi am chemat Salvarea”, a relatat un bărbat ce a orbit din cauza „metilicului”.

Ghinioniştii mor unul câte unul în vreme ce norocoşii doar orbesc. Adevărata selecţie naturală i-a lovit pe băutorii din comuna Perişoru, judeţul Călăraşi. Vecini cu beţivii din Dragalina, şi cei de aici consumă de ani buni tot alcool „de furat”. Deşi le mor alegătorii pe capete, autorităţile nu pot stăvili nici metodele de lucru ale comercianţilor ilegali, dar nici setea localnicilor.