Bilanţ tragic după viscol şi ninsoare. Trei persoane din Ialomiţa au fost găsite fără suflare

A nins într-o zi cât pentru o lună, iar oamenii sunt troeniţi, au rămas blocaţi între nămeţi. În localitatea Scânteia, judeţul Ialomiţa, zăpada a fost viscolită, în unele locuri este înaltă cât gardul oamenilor.

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 07:10
Bilanţ tragic după viscol şi ninsoare. Trei persoane din Ialomiţa au fost găsite fără suflare

Autorităţile din Ialomiţa au decis pentru copii, că este mai bine să rămână acasă. Sunt patru şcoli închise, chiar şi şcoala din Scânteia. Ceea ce este şi mai grav, că aproximativ 3000 de oameni au rămas fără curent electric, ieri toată ziua şi azi sunt în aceeaşi situaţie.

S-a lucrat pentru a deszăpezi arterele principale, iar în continuare, în comune şi sate, oamenii sunt blocaţi. Din păcate, situaţia în Ialomiţa a fost una tristă, bilanţul este unul cutremurător, au fost găsite trei persoane decedate. Două femei, în vârstă de 75, respectiv 76 de ani, au fost găsite în curte, fără suflare, pe timpul nopţii, iar un bărbat de 30 ani, a fost găsit îngheţat în propria casă.

Ninsorile şi viscolul pun stăpânire pe România până în weekend

Citește și: O nouă alertă meteo de NINSORI şi VISCOL în România valabilă până în weekend. ANM anunţă vreme geroasă în toată ţara

Potrivit meteorologilor, ninsorile şi viscolul pun stăpânire pe România până în weekend.

Interval de valabilitate: 06 februarie, ora 18:00 – 08 februarie, ora 02:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, zăpadă spulberată

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iar la munte, cu peste 60

km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse.

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) și în regiunile sudice.

Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopților.