Bilanţ vaccinare 1 mai 2021: 60.000 de români s-au vaccinat în Vinerea Mare

Românii s-au vaccinat în număr mare şi de 1 Mai. Nu au lipsit de la întâlnirea cu acul şi seringa nici vedetele, care au îndemnat populaţia să se imunizeze.

01 mai 2021, 17:59
Bilanţ vaccinare 1 mai 2021: 60.000 de români s-au vaccinat în Vinerea Mare

Bilanţ vaccinare 1 mai 2021. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 1 mai a.c., ora 17.00, este următoarea, anunţă CNCAV

1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (în ultimele 24 de ore): 60.017, la un număr de 60.017 persoane din care:
– 33.411 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 26.606 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020): 5.300.469, la un număr de 3.336.830 persoane din care:
– 1.373.191 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 1.963.639 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 54 reacții comune și minore, din care:
– 7 reacții de tip local;
– 47 reacții generale.

4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):
14.179 reacții comune și minore (2,7/1000 doze administrate), din care:
– 1.516 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
– 12.663 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).
* Menționăm că 144 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Bilanţ vaccinare 1 mai 2021:

Bilanţ vaccinare 1 mai 2021. Roxana Nemeş şi Irina Rimes s-au vaccinat

După ce s-a reîntors în țară de la Survivor, Roxana Nemeş a luat decizia de a se programa la vaccinarea anti-COVID. Astăzi, 1 mai, cu doar câteva ore înainte de Învierea Domnului, Roxana Nemeș a făcut și rapelul.

Vedeta spune că s-a săturat să trăiască cu frica că se poate infecta în orice moment și vrea să revină la normalitatea cu care erau obișnuiți toți românii. De mai bine de un an de zile nu a mai avut parte de concerte din cauza măsurilor stricte impuse de pandemia de coronavirus, care a lovit din plin țara noastră.

Irina Rimes s-a vaccinat şi ea  împotriva COVID-19. Aceasta şi-a motivat gestul prin dorinţa de a se întoarce pe scenă.

„M-am vaccinat. Nu m-a pus nimeni, nu m-a plătit nimeni sa vorbesc despre asta și nu reprezint interesele nimănui. Reprezint interesele mele personale, pur egoiste.

M-am vaccinat pentru că NU MAI POT FĂRĂ CONCERTE, m-am vaccinat pentru ca vreau să mă întorc pe scenă. M-am vaccinat pentru că vreau să revenim la normal cât mai curând posibil. Mi-e dor de NORMAL”, a scris Irina Rimes pe Facebook.

M-am vaccinat. Nu m-a pus nimeni, nu m-a plătit nimeni sa vorbesc despre asta și nu reprezint interesele nimănui….

Posted by Irina Rimes on Friday, April 30, 2021

Valeriu Gheorghiţă în mesajul de Paşte: „Vaccinarea este calea sigură și eficientă de revenire la normalitate”

Bilanţ vaccinare 1 mai 2021. Şeful DSU, Raed Arafat, a făcut un apel către români să se vaccineze împotriva COVID-19 şi a subliniat că, cu cât numărul oamenilor care se vaccinează este mai mare, cu atât mai repede ne vom întoarce la normalitate. Arafat a precizat că se observă o ”îmbunătăţire vizibilă” a situaţiei epidemiologice şi că inclusiv numărul cazurilor din terapie intensivă este în scădere.

”Există un comitet stabilit de premier, pentru a stabili măsurile din 1 iunie, ce se poate face, bineînţeles, concomitent cu campania de vaccinare care trebuie să continue şi sper ca numărul vaccinaţilor să crească pentru că este, într-adevăr biletul nostru către normalitate. Cu cât mai mulţi ne vaccinăm, cu atât mai repede ajungem săpre o situaţie de normalitate. Cel puţin la nivelul României, cum a ajuns Israel, Marea Britanie, să poată să se relaxeze şi să aibă o situaţie sub control. Dar asta se face cu cap, gândind şi într-un mod corect”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Şeful DSU a adăugat că totul este legat de campania de vaccinare.  ”Totul se leagă de campania de vaccinare, cu cât ne dorim să ajungem mai repede la normalitate, cu atât trebuie să încurajăm oamenii, să îi îndrumăm spre vaccinare, mai ales că acum vaccinarea e la liber, adică nu mai există grupe de vârstă. Acum, cine doreşte, poate să meargă la vaccinare”, a mai declarat Arafat.

Raed Arafat a precizat că s-a reuşit o scădere a numărului de cazuri de COVID-19, în România.

”Măsurile luate, chiar dacă nu erau măsuri de extremă, nu am luat măsuri care să ducă la un lockdown total. Măsurile noastre au fost pe bază de incidenţă: programul de weekend redus (…). Totuşi s-a reuşit să se scadă numărul cazurilor. Astăzi pot să spun că în 2 mai iese ultima localitate din carantină, este o localitate mică din judeţul Neamţ care iese  în 2 mai. Asta înseamnă că inclusiv localităţile care au fost carantinate au scăzut incidenţa în ele. Situaţia a mers spre bine. Încă vedem cazuri în terapia Intensivă, dar şi acolo vedem o scădere. Astăzi la Centrul Naţional de Conducere a Intervenţiei au fost doar 25 de solicitări de transfer din care 20 rezolvate. Asta comparativ cu peste 100 pe zi de solicitări acum 1-2 săptămâni. Situaţia merge înspre îmbunătăţire vizibilă, dar asta înseamnă să fim atenţi, să păstrăm situaţia în care suntem, să ducem situaţia către mai bine şi să ne vaccinăm”, a declarat Arafat.

Bilanţ coronavirus 1 mai 2021. Cazuri puţine, amenzi multe înainte de Paşte


loading...
Partenerii noștri