Valeriu Gheorghiţă în mesajul de Paşte: „Vaccinarea este calea sigură și eficientă de revenire la normalitate”

Medicul Valeriu Gheorghiță a transmis un mesaj de Paște. Coordonatorul campaniei de vaccinare din România spune că imuniztarea este sigura cale pentru ieşirea din pandemie.

01 mai 2021, 09:14
Valeriu Gheorghiţă în mesajul de Paşte: „Vaccinarea este calea sigură și eficientă de revenire la normalitate”

Valeriu Gheorghiţă spune, în mesajul de Paște, că lecţia cea mai importantă rămâne lecția solidarității. „Parcurgem o perioadă extrem de dificilă, cu multe restricții, însă cea mai importantă lecție rămâne lecția solidarității, spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare”, Valeriu Gheorghiță, cooronatorul campaniei de vaccinare din România, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook RoVaccinare.

„Ne aflăm într-un moment plin de încărcătură emoțională – suntem în prejma sărbătorilor Pascale. Mesajul meu se adresează tuturor celor de acasă, dumneavoastră, precum și tuturor celor care astăzi de află la datorie, în unitățile medicale, în centrele de vaccinare și în stradă, în sprijinul efortului de revenire la normalitate. Parcurgem o perioadă extrem de dificilă, cu multe restricții, însă cea mai importantă lecție rămâne lecția solidarității”, spune Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiţă răspunde întrebării românilor despre consumul de alcool înainte şi după vaccinare: „Este important când ne prezentăm la medic să nu fim sub influenţa alcoolului”
El afirmă că vaccinarea reprezintă „calea sigură și eficientă de revenire la noralitate”.

„Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că prin vaccinare alegem calea sigură și eficientă de revenire la normalitate. Vă doresc tuturor sărbători liniștite cu pace, sănătate și cu liniște sufletească alături de cei dragi. Sărbători binecuvântate”, încheie Valeriu Gheorghiță.

Tulpina indiană de coronavirus, confirmată în România. Valeriu Gheorghiţă: Trebuie să ne vaccinăm pentru a nu apărea şi alte mutaţii

CNCAV vă urează: Sărbători binecuvântate!

„Sărbători binecuvântate!Mesajul meu se adresează atât celor de acasă, dumneavoastră, cât și celor care în aceste zile se află în centrele de vaccinare și în stradă pentru revenirea la normalitate în cel mai scurt timp, într-un mediu favorabil și sigur: este vorba de personalul medical pe care îl salut și căruia îi trimit întreaga mea prețuire. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că vaccinul este calea sigură și eficientă către normalitate, și pe care îi simt aproape de noi și de eforturile noastre pentru bunul mers al campaniei de vaccinare. Vă doresc tuturor sănătate, liniște sufletească și împliniri alături de cei dragi și să ne ajute bunul Dumnezeu ca în cel mai scurt timp să putem respira și zâmbi dincolo de măști.” Președintele CNCAV, colonel dr. Valeriu Gheorghiță#ROVaccinare #Romania #StrongerTogether #RomâniaÎnvingePandemia #TotulVaFiBine

Posted by RO Vaccinare on Friday, April 30, 2021

Raed Arafat: Cu cât ne dorim să ajungem mai repede la normalitate, cu atât trebuie să încurajăm oamenii, să îi îndrumăm spre vaccinare

Şeful DSU, Raed Arafat, a făcut un apel către români să se vaccineze împotriva COVID-19 şi a subliniat că, cu cât numărul oamenilor care se vaccinează este mai mare, cu atât mai repede ne vom întoarce la normalitate. Arafat a precizat că se observă o ”îmbunătăţire vizibilă” a situaţiei epidemiologice şi că inclusiv numărul cazurilor din terapie intensivă este în scădere.

”Există un comitet stabilit de premier, pentru a stabili măsurile din 1 iunie, ce se poate face, bineînţeles, concomitent cu campania de vaccinare care trebuie să continue şi sper ca numărul vaccinaţilor să crească pentru că este, într-adevăr biletul nostru către normalitate. Cu cât mai mulţi ne vaccinăm, cu atât mai repede ajungem săpre o situaţie de normalitate. Cel puţin la nivelul României, cum a ajuns Israel, Marea Britanie, să poată să se relaxeze şi să aibă o situaţie sub control. Dar asta se face cu cap, gândind şi într-un mod corect”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Şeful DSU a adăugat că totul este legat de campania de vaccinare.
”Totul se leagă de campania de vaccinare, cu cât ne dorim să ajungem mai repede la normalitate, cu atât trebuie să încurajăm oamenii, să îi îndrumăm spre vaccinare, mai ales că acum vaccinarea e la liber, adică nu mai există grupe de vârstă. Acum, cine doreşte, poate să meargă la vaccinare”, a mai declarat Arafat.