Bilanţ vaccinare 2 noiembrie 2021. Aproape 78.500 de vaccinări în ziua cu cele mai multe decese COVID-19

România a înregistrat marţi, 2 noiembrie, cel mai mare număr de decese COVID-19 de la începutul pandemiei de coronavirus în România. Cu toate acestea, românii sunt sunt convinşi că vaccinul îi poate proteja de forme grave ale bolii şi tot mai puţini se imunizează împotriva COVID-19.

02 nov. 2021, 18:00
Bilanţ vaccinare 2 noiembrie 2021. Aproape 78.500 de vaccinări în ziua cu cele mai multe decese COVID-19

Bilanţ vaccinare 2 noiembrie 2021. Tot mai puţini români aleg să se vaccineze împotriva COVID-19 în ciuda numărului mare de infectări şi decese COVID-19. Numai în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 11.000 de noi infectări şi 586 de morţi, conform ultimului raport dat publicităţii de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

78.421 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, în România. 46.661 dintre aceştia s-au imunizat cu prima doză. Cei mai mulţi au ales serul produs de Johnson&Johnson (23.356 de doze), iar alţi 22.760 au ales serul Pfizer.

Valeriu Gheorghiță, supărat pe autorități pe tema certificatului verde: Dacă s-a respins urgentarea înseamnă că nu avem o urgență epidemiologică

Cu doza a treia booster s-au vaccinat astăzi 19.037 de persoane. Din 28 septembrie până în prezent, 903.900 de persoane au fost vaccinate cu doza booster în România.

 

Bilanţ vaccinare 2 noiembrie 2021. Câte cazuri de miocardită la tineri au fost raportate în România

Şase cazuri de miocardită au fost înregistrate la tinerii din România vaccinaţi anti-COVID de la debutul campaniei. Este vorba despre trei fete şi trei băieţi cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani care s-au vaccinat cu serul produs de Pfizer.
Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, în România s-au înregistrat şase cazuri de miocardită la tineri cu vârsta cuprinsă între 17 şi 29 de ani.

Haosul din sistemul medical, descris de fostul secretar Horaţiu Moldovan: Suntem într-o catastrofă sanitară și umanitară. Pacienții COVID mor pe culoarele spitalului, în UPU sau chiar în ambulanțe
Cazurile au apărut în primele 7 zile după vaccinarea anti-COVID, fie cu prima, fie cu a doua doză a serului de la Pfizer. Tinerii au fost externaţi, evoluţia a fost foarte bună, a anunţat Valeriu Gheorghiţă. Acesta a mai spus că rata de raportare este similară cu alte ţări, fiind vorba despre un caz la 100.000 de doze administrate.

Medicul Gheorghiţă a precizat faptul că în prezent nu există recomandări pentru monitorizarea tinerilor sau pentru realizarea de investigaţii suplimentare după vaccinare.

Simptomele în cazul miocarditei sunt durerea toracică, palpitaţiile, starea de oboseala şi, uneori, febra.

Rată mică de vaccinare vs rată mare: media deceselor COVID în România, mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia

Media deceselor în cazul pacienţilor COVID în România este mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia, potrivit calculelor făcute în ultimele şapte zile.

Rată mică de vaccinare vs rată mare: media deceselor COVID în România, mai mare de 68 de ori decât cea din Portugalia
Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că media deceselor pe ultimele şapte zile la 1 milion de locuitori în România este de 50 de ori mai mare decât în Danemarca care are o rată de acoperire vaccinală de peste 80%.

De asemenea, media deceselor este de aproape 68 de ori mai mare în România decât în Portugalia care are o acoperire vaccinală de peste 90%.

Acestea sunt diferenţele dintre ţări cu rată mare de acoperire vaccinală şi cele cu rată mică de acoperire vaccinală, este concluzia lui Gheorghiţă.