Bilanţ vaccinare 22 februarie. Peste 800 de mii de persoane vaccinate. Femeie de 46 de ani, reacţie anafilactică după administrarea primei doze

Bilanţ vaccinare 22 februarie. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), peste 800 de mii de persoane au fost vaccinate cu serul anti-covid în România.

22 feb. 2021, 18:12
Bilanţ vaccinare 22 februarie. Peste 800 de mii de persoane vaccinate. Femeie de 46 de ani, reacţie anafilactică după administrarea primei doze
Bilanţ vaccinare 22 februarie. Peste 800 de mii de persoane vaccinate

Bilanţ vaccinare 22 februarie. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 22 februarie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Bilanţ vaccinare 22 februarie. CNCAV a menţionat că a fost înregistrată o reacţie adversă post vaccinare de tip anafilactic, iar alte 12 reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Vaccinul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021, iar vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021.

Citeşte şi BILANŢ CORONAVIRUS 22 februarie. Puţin peste 1.600 de cazuri noi, din care aproape un sfert în Bucureşti. Timiş ajunge la incidenţă 4

Bilanţ vaccinare 22 februarie. O femeie de 46 de ani a avut o reacţie severă, anafilactică, după administrarea primei doze de vaccin

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, luni, că o femeie de 46 de ani a avut o reacţie severă, anafilactică, la scurt timp după ce i s-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca, ea nefiind cunoscută cu alergii. În prezent, femeia este în stare bună, dar rămâne sub supravegherea medicilor.

Potrivit CNCAV, în 21 februarie, într-un centru de vaccinare din judeţul Olt, o femeie în vârstă de 46 de ani a dezvoltat o reacţie severă post vaccinare, de tip anafilactic.

„Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacţie alergică cu criterii de şoc anafilactic. Menţionăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacţii alergice.
Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgenţă îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgenţă în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare”, a arătat CNCAV.

La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate.

Citeşte şi Primul caz de Covid transmis prin transplant de organe. O femeie a murit după ce a primit plămâni infectaţi cu coronavirus

Bărbat cu multiple boli cronice, care făcea dializă, reacţie adversă după rapel. Precizările CNCAV

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat, referitor la reacţia adversă severă post-vaccinală în investigare manifestată de un pacient în urma administrării celei de-a doua doze de vaccin împotriva COVID-19, informaţie comunicată şi în bilanţul zilnic privind persoanele vaccinate, că Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) au efectuat verificări în cazul unei persoane care a prezentat un eveniment advers sever, după administrarea dozei de rapel cu vaccinul Pfizer/BioNTech.

„Potrivit datelor puse la dispoziţie de DSPMB, este vorba despre un pacient în vârstă de 64 de ani, cu multiple boli cronice, aflat în procedură de dializă cronică, căruia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer (Comirnaty), la data de 26 ianuarie a.c., iar doza a II-a, în ziua de 16 februarie a.c., la un centru de vaccinare deschis în proximitatea cabinetului în care făcea dializă”, arată CNCAV.

După rapel, pacientul a fost supravegheat conform procedurilor timp de 15 minute, perioadă în care starea sa de sănătate a fost bună. Ulterior, acesta s-a deplasat într-un corp alăturat al clădirii centrului de vaccinare pentru efectuarea şedinţei de hemodializă. Înainte de începerea procedurii, pacientul prezenta o stare generală bună, cu uşoară dispnee şi tensiune arterială crescută, simptomatologie asociată cu afecţiunile preexistente.

„S-a decis începerea procedurii de hemodializă, însă în timpul acesteia, starea generală a pacientului s-a agravat. Echipa medicală a intervenit imediat, l-a stabilizat şi a solicitat transportul de urgenţă a pacientului la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. În prezent, starea de sănătate a pacientului este stabilă, conform informaţiilor transmise, fiind atent monitorizat de cadrele medicale de specialitate din Secţia Anestezie – Terapie Intensivă (ATI). Pe baza informaţiilor puse la dispoziţie până în prezent, se concluzionează că deteriorarea stării pacientului este cauzată de progresia bolilor cronice de fond dezechilibrate anterior vaccinării. Astfel, asocierea cu vaccinarea reprezintă un eveniment coincident”, transmite Grupul de comunicare al CNCAV.