Bilanţ vaccinare 28 iulie 2021. Creşte uşor ritmul de vaccinare

CNCAV anunţă că peste 15.600 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, din care peste 10.700 cu prima doză.

28 iul. 2021, 19:44
Bilanţ vaccinare 28 iulie 2021. Creşte uşor ritmul de vaccinare

Bilanţ vaccinare 28 iulie 2021. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, miercuri, că peste 15.600 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care peste 10.700 cu prima doză.

Potrivit CNCAV, 15.606 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 10.731 cu prima doză.

În acelaşi interval, au fost raportate 11 reacţii adverse: cinci la vaccinul Pfizer şi şase la cel de la Johnson & Johnson. Alte 60 de reacţii adverse sunt în curs de investigare.

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferenţe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, a transmis CNCAV.

Bilanţ vaccinare 28 iulie 2021. Numărul total al persoanelor vaccinate, de la debutul campaniei, a ajuns la 4.972.580, din care 4.822.669 cu schema completă.

Cîţu, întrebat despre neatingerea ţintelor de vaccinare: Nu le-am creat aşa, din neant

Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat despre neatingerea ţintelor de vaccinare de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie şi 10 milioane până la 1 august, că aceste obiective nu au fost create „aşa din neant”, fiind discutate cu specialiştii. El a adăugat că Guvernul a făcut tot ceea ce a ţinut de el şi că ar dori să vadă mai multă implicare şi susţinere a campaniei de vaccinare din partea celor care critică.

„Nu au fost nişte ţinte pe care le-am creat aşa din neant. Sunt obiective care au venit după ce am discutat cu specialiştii. Ceea ce face Guvernul şi ceea ce am făcut foarte bine a fost să creem condiţiile pentru a avea vaccinaţi şi 5 milioane şi 10 milioane de oameni. Am achiziţionat dozele de vaccin, am creat spaţii de vaccinare, am ajuns la posibilitatea să avem 150.000 de persoane vaccinate pe zi. Repetăm, în România vaccinarea nu este obligatorie. Deci tot ceea ce a ţinut de Guvern, de a crea condiţiile de a avea aceste persoane vaccinate, acest număr de persoane vaccinate, am făcut. Până la urmă, toate această campanie de vaccinare este susţinută doar de Guvern. Într-o societate în care avem foarte multe mesaje împotriva Guvernului, e mai complicat de dus. Aş vrea să văd din partea cealaltă, din partea celor care critică şi susţinerea campaniei de vaccinare. Aş vrea să văd mai mult din partea societăţii civile a susţinerii campaniei de vaccinare, nu doar să ne uităm la Guvern”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat cum răspunde partenerilor de coaliţie care spun că nu îşi asumă eşecul neatingerii ţintelor de vaccinare.

Ce se întâmplă cu medicii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Florin Cîţu anunţă când va fi luată o decizie
Prim-ministrul a adăugat că statul nu este cel mai bun administrator şi de aceea sunt necesare şi mesajele din partea societăţii civile şi a sectorului privat.  „Eu sunt un liberal convins. Am spus de fiecare dată că statul nu este cel mai bun administrator al resurselor, de aceea noi suntem pentru o administraţie suplă, eficientă, dar cred foarte mult în mesajele care vin din societatea civilă, mesaje care vin din sectorul privat şi aş vrea să văd mai multă responsabilitate şi mai multe de astfel de mesaje. De criticat este foarte uşor să criticăm, dar aş vrea să văd această campanie pozitivă, pentru că până la urmă este vorba de salvarea vieţilor în România”, a explicat Cîţu.
Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare ce intră în vigoare de la 1 august: Nunţi cu 400 de participanţi, competiții sportive cu tribunele pline
Întrebat dacă îi e teamnă că FMI va scădea procente din creşterea economică a României, în condiţiile în care toate previziunile agenţiilor de rating, ale FMI şi chiar BNR au rezerve cu privire la ţările unde rata de vaccinare este mică, premierul a răspuns: „Nu, veţi vedea că FMI va creşte procentul de creştere economică”.

Ludovic Orban a declarat, întrebat despre neatingerea ţintei de vaccinare de 5 milioane de persoane până la 1 iunie şi cea de 10 milioane până la 1 august, că cine le-a stabilit trebuia să le urmărească. Liderul PNL a adăugat că el s-a ferit mereu să stabilească astfel de obiective, atâta timp când nu au fost bazate pe evaluări serioase.

Într-o postare făcută pe Facebook pe 9 aprilie, prim-ministrul spunea că, atât el, cât şi Executivul au ca obiectiv atingerea de 5 milioane persoane vaccinate până la 1 iunie, iar până la 1 august să fie vaccinate 10 milioane de persoane.

Întrebat despre criticile PSD referitoare la campania de vaccinare, Cîţu a afirmat că nu a văzut liderii social-democraţi să se implice în campania de vaccinare.

„Ar trebui, domnule Ciolacu, să mergeţi şi să susţineţi şi dumneavoastră această campanie de vaccinare”, a transmis premierul.


loading...
Partenerii noștri