Ce se întâmplă cu medicii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Florin Cîţu anunţă când va fi luată o decizie

Premierul Florin Cîţu nu este de acord cu impunerea anumitor restricţii pentru personalul medical care nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului, deoarece pacienţii ar putea fi afectaţi.

28 iul. 2021, 17:26
Ce se întâmplă cu medicii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Florin Cîţu anunţă când va fi luată o decizie
Ce se întâmplă cu medicii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Florin Cîţu anunţă când va fi luată o decizie

Ce se întâmplă cu medicii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Premierul Florin Cîţu a vorbit, miercuri, despre propunerea ministrului Sănătăţii de a impune anumite restricţii personalului medical care nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Ce se întâmplă cu medicii care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului

Citeşte şi Ioana Mihăilă: „Am propus măsuri de accelerare a campaniei de vaccinare. Este vorba de bonuri valorice, tombole şi alte loterii”

Referitor la propunerea ministrului Sănătăţii de a impune anumite restricţii medicilor care nu s-au vaccinat, premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că nu ar „merge pe astfel de măsuri, pentru că e vorba de pacienți”.

„Este foarte bine că se vine cu propuneri care ajută în direcția campaniei de vaccinare. Cu unele sunt de acord, cu altele, nu. Am vorbit azi cu doamna ministru al Sănătății și este clar că vrem să menținem economia deschisă, dar dacă specialiștii spun că această campanie de vaccinare poate fi ajutată de măsuri bonificatoare, cum ar fi premii, putem să mergem și pe aceste măsuri.

Nu aș merge pe măsuri restrictive față de personalul medical care trebuie testat dacă nu s-a vaccinat, pentru că e vorba de relații cu pacienții și acolo lucrurile sunt mai sofisticate”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a precizat este de acord cu testarea personalului medical nevaccinat „pe banii lor”.

„Decizia va fi luată când va veni o propunere în ședința de guvern. Vaccinarea obligatorie a medicilor nu a fost prezentată ca propunere”, a adăugat Florin Cîțu.

Reamintim că ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a propus în şedinţa coaliţiei de guvernare un set de măsuri restrictive pentru cei nevaccinaţi, precum testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat şi acces limitat în weekend în zonele neesenţiale.

„Vorbim de două ipoteze de lucru legate de restricţii. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativă pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutată anterior, şi anume obligativitatea testării pentru personalul medico-sanitar nevaccinat şi va merge ca propunere de lege în funcţie de decizia şi ce recomandări ne vin de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, de asemenea, în funcţie de nivelul de incidenţă”, a spus, marți, Ioana Mihăilă.

Citeşte şi Florin Cîţu respinge ideea de a corela salariul minim de valoarea coşului lunar: „Orice venit trebuie să fie legat de productivitate”