Bilanţ vaccinare 6 martie 2021. Aproape 50.000 de români s-au vaccinat în ultima zi. Cel mai tânăr are 16 ani

Ritmul de vaccinare pare să se intensificat în România. Aproape 50.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, totalul apropiindu-se de 1,2 milioane.

06 mart. 2021, 18:04
Bilanţ vaccinare 6 martie 2021. Aproape 50.000 de români s-au vaccinat în ultima zi. Cel mai tânăr are 16 ani

Bilanţ vaccinare 6 martie 2021. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 06 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Bilanţ vaccinare 6 martie 2021. Actualizare zilnică – evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19

1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (în ultimele 24 de ore): 48.638, la un număr de 48.638 persoane din care:
– 39.984 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 8.654 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020): 1.781.602, la un număr de 1.160.103 persoane din care:
– 515.395 persoane vaccinate cu 1 doză;
– 644.708 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 57 reacții comune și minore, din care:
– 1 reacții de tip local;
– 56 reacții generale.

Carantină în Timişoara timp de 14 zile. Revin declaraţiile pe propria răspundere şi mall-urile se închid în weekend

Cîţu: Nu trebuie să ne relaxăm, trebuie să purtăm mască de fiecare dată
Premierul Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, la Focşani, că nu este momentul să ne relaxăm şi că trebuie purtată masca de protecţie de fiecare dată. „Aţi văzut că a început să crească iarăşi numărul persoanelor depistate pozitiv şi depinde doar de noi să ţinem situaţia sub control. (…) În acelaşi timp, vom lupta ca economia să rămână deschisă”, a susţinut el.

„Nu trebuie să ne relaxăm, trebuie să purtăm mască de fiecare dată. Aţi văzut că a început să crească iarăşi numărul persoanelor depistate pozitiv şi depinde doar de noi să ţinem situaţia sub control. Trebuie să respectăm regulile, aşa cum am respectat din noiembrie anul trecut, situaţia s-a îmbunătăţit. Aşa trebuie să facem şi în continuare. Purtăm mască, distanţarea socială, dezinfectarea, dacă vrem să ţinem situaţia sub control. În acelaşi timp, vom lupta ca economia să rămână deschisă, vrem să o ţinem deschisă pentru că doar cu o economie deschisă putem să plătim acest cost al pandemiei”, a declarat Florin Cîţu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută după participarea la dezbaterea organizată de Consiliul Judeţean Vrancea cu reprezentanţii structurilor asociative ale UAT-urilor – Asociaţiilor Municipiilor, Oraşelor, Comunelor, Secretarilor de Primării din România – primari, conducerea Instituţiei Prefectului Vrancea, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, oameni de afaceri din Vrancea.

Cel mai tânăr român care s-a vaccinat anti-COVID este din Bucureşti şi are 16 ani

Cel mai tânăr român care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus este un adolescent de 16 ani care are domiciliul în Bucureşti şi a primit vaccinul, sâmbătă seară, la un centru din judeţul Prahova.

Victor Gabriel Antonescu, care în urmă cu trei zile a împlinit 16 ani, suferă de o boală cronică şi a fost imunizat cu vaccinul de la Pfizer la Centrul de vaccinare de la fostul „Liceu Ludovic Mrazek” din Ploieşti, unde părinţii săi au reuşit să găsească un loc disponibil.

„Am zis că ar fi o oportunitate foarte bună pentru mine să scap de virusul ăsta, să pot ieşi mai relaxat pe stradă şi oriunde vreau. Nu mi-a fost teamă”, a declarat, după imunizare, adolescentul.

Acesta îi sfătuieşte pe români să se vaccineze împotriva noului coronavirus, arătând că, din moment ce vaccinul a fost pus pe piaţă, acesta este sigur.

După ce a fost vaccinat, Victor Gabriel Antonescu a primit din partea prefectului de Prahova, Cristian Ionescu, o diplomă de apreciere „pentru curajul şi exemplul oferit” de cel mai tânăr român care s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2.