BILANŢ VACCINARE 9 mai. Numărul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore se menţine peste 100.000

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 09 mai a.c., ora 17.00, este următoarea:
Alina Costache
09 mai 2021, 18:13
BILANŢ VACCINARE 9 mai. Numărul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore se menţine peste 100.000

BILANŢ VACCINARE 9 mai. Persoane vaccinate în ultimele 24 de ore:

bilant vaccinare 9 mai

1. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 88.282, din care: 46.372 de persoane vaccinate cu 1 doză; 41.910 de persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 9.706, din care: 2.210 de persoane vaccinate cu 1 doză; 7.496 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 5.747, din care: 332 de persoane vaccinate cu 1 doză; 5.415 de persoane vaccinate cu 2 doze.

Citeste si Vlad Voiculescu se poate reîntoarce oricând doreşte la Ministerul Sănătăţii. Anunţul făcut de actualul ministru, Ioana Mihăilă

4. Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson&Johnson (în ultimele 24 de ore): 202, din care: 202 de persoane vaccinate cu 1 doză.

BILANŢ VACCINARE 9 mai. Reacţii adverse

5. Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 51, dintre care 35 de reacții la vaccinul Pfizer, 8 de reacții adverse la vaccinul Moderna, 6 reacții adverse la vaccinul AstraZeneca și 2 reacții adverse la vaccinul Johnson&Johnson.

O nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește mâine în țară

Mâine, 10 mai, România va primi o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Totodată, o parte din tranșa aferentă Centrului Regional Timișoara va sosi pe cale terestră.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 42.120 doze;

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 81.900 doze;

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 93.600 doze;

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 81.900 doze;

Centrul Regional de Depozitare Iași: 152.100 doze;

Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 152.100 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.735.407 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în primele 48 de ore ale maratonului din Capitală

Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în primele 48 de ore ale maratonului din Capitală, anunță Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților pruvind Vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV).

Citeste si Medicul Beatrice Mahler, despre scăderea numărului de cazuri de Covid în România. „Nu doar restricţiile au dus la asta”

Maratonul Vaccinării București: 16.066 persoane vaccinate în 48 de ore! Se poate!

Peste 1.200 de voluntari; două locații: Sala Palatului (10.160 persoane vaccinate) și Biblioteca Națională (5.906 persoane vaccinate); 50 de fluxuri de vaccinare; Vaccin – Comirnaty produs de Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Maratonul vaccinării din Capitală a început vineri, la ora 16.00 și se desfășoară până luni dimineață, la ora 8.00, în centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională unde există, în total, 50 de fluxuri de vaccinare.

România a înregistrat, sâmbătă, un record de vaccinări anti-COVID-19 administrate într-un interval de 24 de ore, peste 110.000.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că duminică, țara noastră va depăși pragul de 6 milioane de doze de vaccin administrate de la debutul campaniei naționale de imunizare, pe 27 decembrie 2020, și până acum.

 

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Singurele zodii pentru care se răstoarnă căruță cu noroc. Au portofelul plin, belșug și fericire din abundență, Berbecii cei mai avantajați de astre
Capital.ro
Schimbare majoră la inspecția tehnică auto. Milioane de șoferi sunt obligați să plătească anual
Playtech.ro
Stațiunea superbă din Grecia cu ape turcoaz și liniște totală, la prețuri mai mici ca pe litoralul românesc
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Mituri despre cartea de identitate electronică. Care e, de fapt, adevărul
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
A intrat cu Maserati în Loft! Dani Leș a revenit de 1 Mai la mare alături de iubita lui, cea mai tunată din România!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
ITP anual pentru vehiculele mai vechi de 10 ani. Noi reguli UE. Nu ma treci inspecția tehnică periodică
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Milioane de români primesc 292 de lei în data de 8 mai! Sumele de bani intră direct pe card sau ajung prin poștă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare