Vlad Voiculescu se poate reîntoarce oricând doreşte la Ministerul Sănătăţii. Anunţul făcut de actualul ministru, Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat că nu are nimic împotriva în a-l numi pe Vlad Voiculescu consilier în cadrul instituţiei pe care o conduce, dar că decizia îî va aparţine fostului ministru.

09 mai 2021, 12:58
Vlad Voiculescu se poate reîntoarce oricând doreşte la Ministerul Sănătăţii. Anunţul făcut de actualul ministru, Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă a fost întrebată duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă îl va numi pe Vlad Voiculescu consilierul său.

“Am pornit în munca asta cu Vlad Voiculescu pentru că am crezut în aceleaşi obiective. Am avut aceleaşi obiective legate de sistemul de sănătate, obiective care în continuare se suprapun. Dacă Vlad va hotărî să vină să ajute, nu am nimic împotrivă. Dar să vedem cum decide el. (…) Cred că după ce toată lumea va respira şi el se va linişti după această perioadă tumultoasă, va vedea şi contribuţia lui, contribuţia lui Vlad Voiculescu cu alţi ochi. Depinde mai ales de decizia lui”, a afirmat Ioana Mihăilă.

Ea a recunoscut că mai comunică cu fostul ministru, “nu este un lucru care s-a rupt odată cu demiterea lui”.

Citeşte şi Ioana Mihăilă, despre medicii de familie care nu încurajează vaccinarea: „E trist şi nu ar trebui să fie nici foarte legal”

Mihăilă a caracterizat perioada petrecută ca secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii în timpul mandatului de ministru al lui Vlad Voiculescu.

Am avut atribuţii legate de investiţii, am coordonat Banca Mondială, unitatea de implementare a proiectelor cu finanţare europeană, spitale regionale şi departamentul buget. Pentru mine a fost greu la început până când am învăţat cea mai mare parte a activităţilor derulate de aceste structuri, dar mi-a oferit şi satisfacţii atunci când am văzut că lucrurile se pot mişca şi că ce ne dorim poate să îşi găsească sursa de finanţare, aşa încât să existe impact pe termen lung”, a explicat ministrul.

La momentul numirii lui Mihăilă la Sănătate, prim-ministrul Florin CÎţu a declarat, întrebat dacă ar fi de acord ca Vlad Voiculescu să fie numit consilier onorific la Ministerul Sănătăţii, că din ce a aflat acesta este în vacanţă în perioada următoare, deci nu se pune problema.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: „Cred că în luna august am putea renunţa la mască în spaţiile deschise”

„Din ce am aflat este în vacanţă în perioada următoare. Deci nu cred că se pune problema”, a afirmat Florin Cîţu, chestionat dacă ar fi de acord ca fostul ministru Vlad Voiculescu să fie numit consilier onorific al ministrului Sănătăţii.